Chilis-lime-os fűszeres pörkölt magvak
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Nagyon egyszerű, gyorsan elkészül, és nagyon, de nagyon veszélyes… Abbahagyhatatlan, mert jahh, csak egy szem mandulát ide, áhh, a kesu milyen lehet, megkóstolom… Óóóó, legyen egy pekán is – aztán csak azt veszed észre, hogy elkóstolgattad a tál felét
A lehetőségek tárháza végtelen, csak az ízlésed és a fantáziád szabhat határt. Én most chili-lime-os változatot készítettem. Az elkészítése nagyon egyszerű: csak keverd el a fűszereket, forgasd bele a magvakat, és süsd ropogósra.
Elkészítés:
- A fűszereket, és az olívaolajat keverd el, és forgasd össze a magokkal. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, egy sorban. Told be a sütőbe és állítsd 120 fokos, légkeveréses fokozatra.
- 25-30 perc alatt süsd ropogósra. Közben néhányszor forgasd át egy lapáttal, hogy egyenletesen piruljon.
- Hagyd kihűlni, és már csemegézheted is.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 300 g vegyes olajosmag (mandula, mogyoró, kesudió, paradió, pekándió, makadámdió)
- 2 tk olívaolaj
- 2 db lime leve és héja
- 1 tk finom só
- 2 tk barnacukor
- 1 tk chilipor
- 1/2 tk fokhagymapor
- 1/2 tk cayenne bors
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár