Brownie
Minden háztartásban kell egy jó brownie recept. Ha eddig nem találtad meg az igazit, próbáld ki ezt a ragacsos, naggyon csokis változatot. Szokás szerint kb. egymillió kalória – valószínűleg pont ettől ilyen finom – kívül roppanós, belül lágy, és nagyon nehéz abbahagyni.
Az elkészítése egyszerű, csak keverd el a hozzávalókat, és mehet is a sütőbe. Figyelj a sütési időre, mert semmi mással nem lehet úgy elrontani egy brownie-t, mint azzal, ha kiszárítod 😛.
Illetve de, ha a liszttel nagyon kidolgozod a tésztát, inkább „szalonnás” lesz, és nem krémes. Elég csak annyit keverni rajta, hogy ne maradjanak benne lisztcsíkok.
...és rögtön készítettem is belőle egy isteni Brownie pohárkrémet is 😋
Elkészítés:
- A diót dobd egy tepsibe, és tedd be a sütőbe. Amíg kimelegszik a sütő, pont elég a diónak az az idő, hogy enyhén megpiruljon. Majd kicsit dörzsöld le a héját, és a tenyeredben kicsit törd össze. Nem kell darabolni, legyenek benne nagy, pirult darabok. Tedd félre.
- A csokit és a vajat tedd tálba, és mikróban, vagy gőz fölött olvaszd fel. Add hozzá a tojásokat, a cukrot, a vaníliát, és keverd egyneműre.
- Tedd szitába a lisztet és a kakaót, és szitáld a keverékhez. Egy villával keverd el. Nem kell kidolgozni, csak vegyüljenek el a hozzávalók.
- Végül a diót is forgasd bele, és simíts a sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Tedd 180 fokos sütőbe, és süsd 17-19 percet. Akkor jó, ha a tetejét még kicsit lágynak érzed. Mielőtt felszeleteled, a tepsiben hagyd legalább langyosra, de még inkább teljesen kihűlni.
Jó étvágyat!
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 200 g belga tejcsoki
- 150 g vaj
- 2 db tojás
- 200 g barnacukor
- 90 g liszt
- 20 g kakaó
- ½ vaníliarúd kikapart magja
- 100 g dió