Brokklis hajdinafasírt
Ha szereted a gabona fasírtot, akkor próbáld ki ezt a hajdinával készült változatot, amit brokkolival, és fűszerekkel ízesítettem. Csupa egészséges gabona, fehérje, és zöldség. Kicsit hasonlít a csicseriborsóból készült falafelre, ezt is pakolhatod akár pitába, de egy nagy adag saláta is remek kísérője lehet. Találhatod köretként, vagy csak tunkizd bele valamibe, és falatozd el jóízűen. Gyorsan, és egyszerűen elkészülnek, és igazán laktatóak.
Ha szabályos kis golyókat szeretnél, süsd bő olajban, mert a tészta elég lágy, így könnyen ellapulnak sütés közben.
Remekül fagyaszthatóak, így érdemes akár egyszerre nagyobb adagot is készíteni. Csak süsd ki a kis golyókat, és ha teljesen kiültek, egy rétegben tedd a mélyhűtőbe. Majd tedd át egy dobozba és mindig csak annyit vegyél ki, amennyire éppen szükséged van. Dobd be pár percre a mikróba, vagy piríts meg a sütőben.
Elkészítés:
- A hajdinát most át alaposan, és dupla mennyiségű vízben, kb. 8 perc alatt főzd puhára. Letakarva hagyd állni további 10 percet.
- A brokkolit tedd késes aprítóba és néhány másodperc alatt aprítsd fel. Add a hajdinához a fokhagymával, a tojással, fűszerekkel és a citrom levével együtt.
- Keverj hozzá annyi lisztet, amennyitől összeáll, és hagyd állni kb. 10 percet, hogy a zabpehely liszt megszívja magát.
- Amíg az olaj felforrósodik, készíts kb. 3 cm átmérőjű golyókat és 3-4 perc alatt süsd meg, csepegtesd le, és tálald azonnal.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 100 g hajdina (szárazon mérve)
- 200 g brokkoli
- 1 db tojás
- 70-80 g zabpehely liszt
- 2 tk szárított fokhagyma, vagy három-négy gerezd friss
- 1 tk só
- ½ tk bors
- 1 db citrom leve
- a sütéshez: olaj