„Bounty” zabkása
Szereted a zabkását? Hidegen vagy melegen? Én inkább az utóbbit preferálom, pláne az overnight, vagyis az éjszakás zabkását, aminek tök béna neve van, - és egyébként nem is kell neki egy egész éjszaka - viszont nagyon finom. Az overnight zabkásának az a lényege, hogy nem kell főzni, hanem csak összemérni az alapanyagokat, és hagyni, hogy a zab, és a chia mag felszívja a tejet, vagy akár a joghurtot. Tökéletes megoldás, ha nincs időd reggelit készíteni, vagy csak inkább magaddal vinnéd azt.
Most kókuszos változatban készült – hiszen kókusszal minden még jobb :) – kókuszreszelékkel, kókusztejjel, és a tetején lágy csokiréteggel.
Kókuszrajongóknak erősen javallott!
Elkészítés:
- A zabkása hozzávalóit keverd el, és tedd egy pohárba. Hagyd állni kb. 30 percet, hogy kicsit megszívja magát a zab.
- A csokit és a tejet olvaszd fel a mikróban, keverd csomómentesre, és öntsd a zabkása tetejére. Simítsd el, és szórd meg egy csipet kókuszreszelékkel.
- Tedd hűtőbe legalább 1 órára, vagy akár egy éjszakára.
Jó étvágyat!
Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 40 g zabpehely
- 1 tk chiamag
- 1 púpos ek görög vagy kókusz joghurt
- 1 púpos ek kókuszreszelék
- 120 ml kókusztej
- méz/juharszirup vagy más, általad használt édesítő – ízlés szerint
- A tetejére:
- 10 g belga ét vagy tejcsokitallér ízlés szerint + 1 ek tej
- 1 csipet kókuszreszelék