FB pixel
Kategóriák

Bolgár uborkaleves (Tarator)

Elkészítési idő: 10 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 2  

Tökéletes hűsítő a forró nyári napokon, amikor az embernek nemcsak főzni, de enni sincs kedve.

A tarator eredetileg uborkából, fokhagymából, joghurtból, vízből, pici olajból és sok kaporból készül. Nálam még egy kis menta kerül bele, illetve a víz egy részét házi kovászos uborka levére cserélem. Nem vagyok nagy rajongója a fokhagymának, részemről pont elég, ami az uborkalében van, de ízlés szerint adj hozzá, amennyit szeretnél.

A kígyóuborka helyett én szívesebben használok fürtös ubit. Az előbbit nem kell, az utóbbit viszont hámozd meg.

A leves elkészítése körülbelül 5 percet vesz igénybe, és jó, ha utána még állhat kb. 30 percet. Ha azonban nincs időd várni, az sem gond, egyből nekiláthatsz. Könnyű, hűsítő és ízletes leves, ami a nap bármely szakában jól jön.

Bolgár uborkaleves (Tarator)

Elkészítés:

  1. A diót száraz serpenyőben, alacsony fokozaton pirítsd meg.
  2. Az uborkát vágd kb. fél centis kockákra.
  3. A joghurtot keverd el a finomra vágott zöldfűszerekkel, öntsd fel a vízzel és az uborkalével. Sózd meg (ízlés szerint), forgasd bele az ubit és tedd fél órára hűtőbe. (Még jobb, ha áll egy egész éjszakát).
  4. Tálalásnál csurgass rá olívaolajat és szórd meg az apróra vágott pirított dióval.

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók
  • kb.200 - 250 g uborka (1 közepes kígyóuborka vagy 1 nagyobb fürtös uborka)
  • 250 ml görög joghurt
  • 100 ml víz
  • 100 ml koviubi lé (ha nincs, akkor víz, és nyomj bele 1-2 gerezd fokhagymát)
  • 2 ek kapor
  • 2 ek menta
  • 5 dkg dióbél a tetejére
  • 1-2 ek extra szűz olívaolaj a tetejére

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
5280Ft
Bezár
0 Ft / db
4490Ft
4490 Ft/db
Egységár: 8980 Ft/liter
db
- +
Bezár
0 Ft / db
760Ft