Babsaláta
A babsaláta egy gyorsan elkészíthető saláta – ha előző nap beáztatod a babot, és másnap még meg is főzöd. 😉
Viszont ha picit előre gondolkozol, akkor remek kis fogást dobhatsz össze, ami hús vagy sonka mellé köretként, de akár önálló fogásként is megállja a helyét. A nyári grillezésnél is jól jöhet majd ez a recept.
És ha már az előbb a sonkát emlegettem, nincs is jobb, mint a sonka főzőlevében főtt bab. A szokásos bableves mellett idén próbáld ki ezt a friss, fűszeres tavaszi babsalátát is. Amellett, hogy egyszerű alapanyagokból készül, változatosan variálható, és 10 perc alatt elkészül. Ízesítheted akár fekete olajbogyóval, retekkel, vagy a dresszinget készítheted pluszban hozzáadott tahinivel vagy az olíva helyett szezámolajjal. Tegyél bele több vagy kevesebb paradicsomot, vagy tálald tojás nélkül.
Elkészítése:
- A dresszing hozzávalóit rázd össze és tedd félre.
- Tedd tálba a babot, a vékony csíkokra vágott lilahagymát, a feldarabolt paradicsomot, és a finomra vágott petrezselymet. Forgasd össze, öntsd nyakon az öntettel, és hagyd állni 30 percet, hogy az ízek összeérjenek.
- Tálalásnál díszítsd negyedbe vágott főtt tojással, és szórd meg pertrezselyemlevelekkel.
Jó étvágyat!
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu