FB pixel
Kategóriák

Babsaláta

Elkészítési idő: 20 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 4  

A babsaláta egy gyorsan elkészíthető saláta – ha előző nap beáztatod a babot, és másnap még meg is főzöd. 😉

Viszont ha picit előre gondolkozol, akkor remek kis fogást dobhatsz össze, ami hús vagy sonka mellé köretként, de akár önálló fogásként is megállja a helyét. A nyári grillezésnél is jól jöhet majd ez a recept.

És ha már az előbb a sonkát emlegettem, nincs is jobb, mint a sonka főzőlevében főtt bab. A szokásos bableves mellett idén próbáld ki ezt a friss, fűszeres tavaszi babsalátát is. Amellett, hogy egyszerű alapanyagokból készül, változatosan variálható, és 10 perc alatt elkészül. Ízesítheted akár fekete olajbogyóval, retekkel, vagy a dresszinget készítheted pluszban hozzáadott tahinivel vagy az olíva helyett szezámolajjal. Tegyél bele több vagy kevesebb paradicsomot, vagy tálald tojás nélkül.

Babsaláta

Elkészítése:

  1. A dresszing hozzávalóit rázd össze és tedd félre.
  2. Tedd tálba a babot, a vékony csíkokra vágott lilahagymát, a feldarabolt paradicsomot, és a finomra vágott petrezselymet. Forgasd össze, öntsd nyakon az öntettel, és hagyd állni 30 percet, hogy az ízek összeérjenek.
  3. Tálalásnál díszítsd negyedbe vágott főtt tojással, és szórd meg pertrezselyemlevelekkel.

Jó étvágyat!


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók
  • 200 g fehérbab – szárazon mérve – sonkalében megfőzve
  • 3-4 szem paradicsom
  • 1 db nagyobb fej lilahagyma
  • 2-3 db főtt tojás
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • A dresszinghez:
  • 50 ml olívaolaj
  • 4 ek citromlé
  • 4 ek fehérborecet
  • 1 ek rozmaring vagy zsálya
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 tk
  • ½ tk bors

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
1580Ft
1580 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
440Ft
440 Ft/db
Egységár: 22000 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
690Ft
690 Ft/db
Egységár: 17250 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
760Ft