Babos egytálétel
Végy egy marék babot, áztasd be, főzd meg - húsvétkor szezonálisan sonkalében, vagy szezonon kívül babérleveles, fokhagymás, sós vízben, majd készíts belőle kiadós, egyserpenyős, csirkés, zöldséges ebédet. Esetleg dobd fel egy kis kolbásszal, hiszen attól csak még jobb lehet. 😉
Sűrűn készítek hasonló fogásokat, mert jól variálható a rendelkezésre álló alapanyagok szerint, és az egész összedobható egy tepsiben. Amíg feldarabolod a hozzávalókat, addig a sütő is bemelegszik. Adj még hozzá sárgarépát, édesburgonyát, céklát, amit csak szeretsz, és éppen kéznél van…
Elkészítés
- A babot áztasd be legalább néhány órára, vagy egy éjszakára, majd főzd meg sonkalében, vagy babérleveles, fokhagymás (ízlés szerint tegyél a vízbe), sós vízben.
- A csirkét, a burgonyát és a hagymát kockázd kb. 2 x 2 centis darabokra, a kápiát szintén hasonló méretre. A kolbászt karikázd fel, a 4 gerezd fokhagymát enyhén roppantsd meg. A babbal együtt keverj össze mindent. Fűszerezd meg, locsold meg olívaolajjal, és kézzel alaposan forgasd össze, hogy mindenhova jusson a fűszerekből és az olajból is.
- Takard le alufóliával, és süsd kb. 30 percet. Vedd le a fóliát, további 10 perc alatt enyhén piríts rá.
- Készíts kisebb mélyedéseket, és üss bele tojást. Még kb. 6 percre told vissza a sütőbe, majd tálald azon melegében.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu