FB pixel
Kategóriák

Babos egytálétel

Sütési idő: 60 perc (hőfok: 180)
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 2  

Végy egy marék babot, áztasd be, főzd meg - húsvétkor szezonálisan sonkalében, vagy szezonon kívül babérleveles, fokhagymás, sós vízben, majd készíts belőle kiadós, egyserpenyős, csirkés, zöldséges ebédet. Esetleg dobd fel egy kis kolbásszal, hiszen attól csak még jobb lehet. 😉

Sűrűn készítek hasonló fogásokat, mert jól variálható a rendelkezésre álló alapanyagok szerint, és az egész összedobható egy tepsiben. Amíg feldarabolod a hozzávalókat, addig a sütő is bemelegszik. Adj még hozzá sárgarépát, édesburgonyát, céklát, amit csak szeretsz, és éppen kéznél van…

babos egytálétel

Elkészítés

  1. A babot áztasd be legalább néhány órára, vagy egy éjszakára, majd főzd meg sonkalében, vagy babérleveles, fokhagymás (ízlés szerint tegyél a vízbe), sós vízben. 
  2. A csirkét, a burgonyát és a hagymát kockázd kb. 2 x 2 centis darabokra, a kápiát szintén hasonló méretre. A kolbászt karikázd fel, a 4 gerezd fokhagymát enyhén roppantsd meg. A babbal együtt keverj össze mindent. Fűszerezd meg, locsold meg olívaolajjal, és kézzel alaposan forgasd össze, hogy mindenhova jusson a fűszerekből és az olajból is.
  3. Takard le alufóliával, és süsd kb. 30 percet. Vedd le a fóliát, további 10 perc alatt enyhén piríts rá.
  4. Készíts kisebb mélyedéseket, és üss bele tojást. Még kb. 6 percre told vissza a sütőbe, majd tálald azon melegében.

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók
  • 300 g csirkemell
  • 400 g burgonya (kb 3 közepes db)
  • 120 g vörösbab
  • 100 g kolbász
  • 1 db kápia paprika (közepes)
  • 2 db lilahagyma (nagyobb db)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 - 1,5 tk
  • 0,5 tk pirospaprika
  • 1 tk oregánó
  • 0,5 tk rozmaring
  • 3 ek olívaolaj
  • 4 db tojás

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
1880Ft
1880 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
840Ft