Aszalt gyümölcsös - magvas leveles tészta
Gyorsan elkészül, mégis látványos, ez az aszalt gyümölcsökkel, és magvakkal töltött leveles tészta. Tálalhatod reggelire, vagy a délutáni kávé mellé, de akár vendégvárónak is remek, ahogy munkába tízórainak vagy a gyerek uzsis dobozába is tökéletes.
A töltelékbe aszalt meggy, áfonya, arany mazsola, pirított pekándió, apró szemű zabpehely, és méz került, de ezek helyett használhatod a kedvenc asztalt gyümölcseidet is: apróra vágott sárga barackot, körtét, de akár datolyát is.
A levelestésztát a szokásosnál alacsonyabb lángon sütöttem, így nem pufis lett, hanem inkább ropogós. Ez a töltelék mennyiség, kb. egy csomag leveles tésztához lesz elég.
Elkészítés:
- A diót vágd durvára, keverd el az aszalt gyümölcsökkel és a zabpehellyel. Csurgasd hozzá a mézet, és alaposan keverd el.
- A leveles tésztát terítsd ki, hosszában oszd ketté, majd vágd 6 részre. A négyzetekből készíts háromszögeket. Majd vágd be a tésztát. Középre kanalazz tölteléket, és két oldalról takard be.
- Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét kend le felvert tojással. 170 fokos, légkeveréses sütőben 15-17 perc alatt süsd meg, ha szeretnéd - ízlés szerint szórd meg porcukorral (porcukor nélkül is édes), és már tálalhatod is.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- A töltelékhez:
- 50 g pirított pekándió
- 30 g arany mazsola
- 30 g aszalt meggy
- 30 g aszalt áfonya
- 30 g apró szemű zabpehely
- 3-4 ek méz
- A tetejére:
- tojás