Aszalt gyümölcsök vörösborban párolva
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Az aszalt gyümölcsök ízei már önmagukban is isteniek, de egy kis hozzáadott "ezzel-azzal" még inkább fokozhatóak. 😋 Például, ha borban megpároljuk és fűszerekkel megbolondítjuk az aszalt gyümölcsöket, olyan különleges csemege kerekedik belőlük, ami semmihez sem hasonlítható. Az ínycsiklandóan finom, gyorsan elkészíthető egyedi finomságot ráadásul számtalan módon élvezhetjük:
- jól illik a sült húsok mellé, hiszen istenien kiegészíti a kacsa, a liba és a malacsültet is
- mascarponéval, pirított dióval és vanília fagyival desszertnek is tökéletes
- télen melegen, nyáron pedig behűtve vörösboros gyümölcslevesbe is nagyszerű
- és természetesen önmagában is csipegethetünk belőle
Ha kedvet csináltunk hozzá, készítsd el te is, és próbáld ki valamelyik fentebb említett változatát. 🙂
Elkészítés:
- Öntsd a bort egy edénybe, majd add hozzá a mézeskalács fűszerkeveréket (vagy az egész fűszereket), az aszalt gyümölcsöket, és az egészet kezdd el forralni.
- Forrald 2-3 percig, majd vedd ki az aszalt gyümölcsöket és a megmaradt bort forrald tovább, míg szirupos nem lesz.
- Langyosan is, hidegen is finom! 😋
Jó étvágyat!
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu
Hozzávalók
- 50 dkg almakarika
- 10 dkg sárgabarack
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 dkg vörösáfonya
- 10 dkg aszalt meggy
- 2.5-3.5 dl száraz vörösbor
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék vagy egész fahéj, csillagánizs, szegfűszeg
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár