Árpagyöngy friss zöldségekkel, csirkemell steakkel
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Hány főre: 2
Ha egy könnyű, és friss, de tápláló fogást keresel, akkor ez a zöldségekkel és baconnal feldobott árpa csírkemellel remek választás. Bár az elkészítése picit tovább tart, mintha rizzsel készítenéd, de az árpa enyhén diós íze miatt finomabb, és karakteresebb is mintharizzsel készítenéd.
Ugye szoktál olajban elrakott aszalt paradicsomot használni? Szuper! Akkor ideje, hogy másképp tekints rá, és ne csak a paradicsomot használd belőle, hanem az olajat is, ami magába szívja a fűszerek aromáját. Dobd fel a natúr csirkemellet az aszaltparadicsom olajával! Csak sózd és borsozd, a többit megoldja a kellemesen fűszeres olaj.
Elkészítés:
- Az árpát alaposan mosd át, és háromszoros mennyiségű vízben tedd fel főni kb. 25 percre. Ha már puha, fedő alatt hagyd állni további 10 percet.
- A bacont alacsony lángon pirítsd meg, míg az összes zsír ki nem sül belőle. Dobd hozzá az apróra vágott fokhagymát, és adj neki 1-2 percet, amíg illatos nem lesz.
- Jöhet a felkarikázott újhagyma, majd a félbevágott koktélparadicsom is. Kanalazd hozzá a megfőtt árpát, ízesítsd sóval, borssal és bazsalikommal.
- A csirkemellet sózd és borsozd, az olajat forrósítsd fel. Magas hőmérsékleten, néhány perc alatt körben süss kérget a húsra, majd dobd be a 160 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre.
- Pihentesd néhány percet, majd szelted fel, és tálald a zöldséges árpa mellé.
Jó étvágyat! ☺️
Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu
Ajánlott Termékeink
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár