FB pixel
Kategóriák

Ananász lekvár

Elkészítési idő: 120 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  

Alig néhány hozzávalóra van csak szükség, hogy az év bármely szakában karibi hangulatot varázsolj a reggelizőasztalra ezzel az egyszerű ananász lekvárral.

Az elkészítéséhez – szokás szerint – nyírfacukrot használtam, ami remek gombaölő, vagyis jó szolgálatot tesz a lekvár tartósításánál. Így nem kell mérhetetlen mennyiségű cukrot adni hozzá, és leginkább a gyümölcs íze dominál majd. Mindenképpen érett, de hibátlan ananászt válassz hozzá.

Fogyaszd pirítóshoz, sütibe, vagy ha kicsit megbolondítanád, a főzés végén keverj hozzá egy kevés kókusz likőrt, és tálald fagyival a felnőtteknek – vagy csak egyszerűen kanalazd ki az üvegből.

Ananász lekvár

Elkészítés:

  1. Az ananászt tisztítsd meg, távolítsd el az összes magot, és a középső, fás részt is. Vágd kis kockákra, tedd lábosba, add hozzá a nyírfacukrot, és a citromlét is. Alacsony lángon főzd kb. 1 órát, amíg a gyümölcs megpuhul. Ha krémesebben szereted, egy botmixerrel pürésítsd.
  2. A pektint oldd fel 2-3 evőkanál vízben, add a lekvárhoz, és főzd bugyogva további 3 percet. (Ha teszel bele kókuszlikőrt, most add hozzá.)
  3. Töltsd sterilizáld üvegekbe, és tedd száraz dunsztba. Ha csatos üveget használsz, érdemes a száját (a fedél alatt) egy befőzőfóliával is lefedni, mert a csatos üveg teteje sokkal magasabban van. Tárolása hasonló mint bármelyik másik lekváré, száraz hűvös helyen hosszan eláll, felbontás után hűtőben tároljuk.
  4. A hagyományos változatot tálald reggelire, töltsd sütibe, az alkoholos verzióval várd meg a délutánt.

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók 2-3 nem túl nagy üveghez:

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
1980Ft
1980 Ft/db
Egységár: 3960 Ft/kg
db
- +
Bezár