Pisztácia héjas sós pörkölt PRÉMIUM díszdobozban (húsvét) 250 g
- +4235
Termék leírása
Miért adj prémium sós, pörkölt pisztáciát díszdobozban ajándékba?
- A pörkölt és sós pisztácia egyszerre különleges, egészséges és finom.
- Tökéletes ajándék egészségtudatosan vagy diétásan táplálkozóknak, hiszen ezek a magvak amellett, hogy tartósítószer-mentesek, jól beilleszthetőek a különféle alternatív étrendekbe is (vega, vegán, paleo, laktózmentes, gluténmentes stb.)
- A pisztácia tele van nélkülözhetetlen, értékes tápanyagokkal, mindenféle jó tulajdonsággal, ami igazán egészségessé és táplálóvá teszi.
- Ráadásul egy olyan egyedien különleges ízről beszélünk, ami valóban a természet ajándéka és nem utolsósorban sokoldalúan felhasználható kulináris nagyágyú is. 😋
Mitől különlegesek a Magosbolt díszdobozos ajándékai?
Örök dilemma, hogy mivel lepjük meg egy ünnep alkalmával a szeretteinket, amivel a legnagyobb örömet szerezhetjük, aminek tényleg igazán örül majd aki kapja, hiszen az ajándékozásnak ez a lényege.
Mindig is szerettük volna a legjobb és legnépszerűbb termékeinket valami méltó, ünnepi csomagolásban is megjeleníteni, és hosszas ötletelés során így születtek meg a díszdobozos termékeink. Ezek az ünneplőbe öltöztetett válogatott finomságok minden alkalomra tökéletesen passzolnak. (A Magosboltban még számtalan más olyan terméket találhatsz, ami tökéletes ajándékozásra, és ha szeretnéd, mindig kérheted tőlünk díszcsomagolásban is, és mi szívesen becsomagoljuk.) Ajándékozhatod kicsiknek-nagyoknak, családtagoknak, barátoknak, esetleg munkatársaknak, a siker biztosan nem marad el.
A díszdobozban rejlő termékeket a Magosboltban alapvetően kimérve is értékesítjük, így mindig rendelkezésünkre állnak, és frissen csomagoljuk össze a kiválasztott összeállítást. A termékek minőségére is mindig nagyon figyelünk, ezért tudjuk garantálni a díszdobozban rejlő termékek jó minőséget, így garantáltan friss és ízletes finomságokat adhatsz ajándékba.
A teljes "Húsvéti" díszdobozos kínálat ITT érhető el.
Nagyobb rendelés esetén előrendelés szükséges!
A, B1, B6, E vitamin, kalcium, vas, magnézium, réz, kálium, mangán, cink, szelénrezet, mangánt, káliumot, foszfor.
Miért jó?
A pisztácia egyedülállóan értékes kombinációja több tápanyagnak, bővelkedik ásványokban és vitaminokban.
Különösen gazdag és bő forrása az antioxidánsoknak, többek között A és E vitamin valamint lutein tartalma kiemelkedő. Ezek azok az anyagok, amik erősítik az immunrendszert, megelőzik a test sejtjeinek károsodását, védenek a fertőzések ellen és fontos szerepet játszanak a szervezet anyacsere folyamatában. Ha a szervezet antioxidáns szintje magas, a sejtek elhalása és a rák kialakulásának esélye is csökken.
Fehérjében is gazdag, mely a test felépítésében is segít, B6 vitamintartalma pedig segíti a fehérje anyagcserét és felszívódást.
Egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban (főleg omega3 és 6ban) gazdag, amelyek hozzájárulnak a koleszterinszint csökkenéséhez, fenntartják az egészséges vérképet, segítenek megelőzni a koszorúér megbetegedését és a szívinfarktust, csökkentik a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.
Több kutatás eredménye megerősítette, hogy a pisztácia férfiaknak kifejezetten ajánlható, mivel fogyasztása segít védelmet nyújtani a rosszindulatú prosztata daganatokkal szemben.
A pisztácia nagyon gazdag káliumban, ami a szervezet folyadék háztartását segíti egyensúlyban tartani.
Foszfor tartalma elősegíti a csontok és fogak védelmét, a magnéziumnak fontos szerepe van a szervezet energia átalakításában.
Felhasználási ötletek:
A pisztácia bontogatása egyfajta "szotyizós" élményt is nyújt, és segíthet a fogyasztási mennyiség mérték tartásában is :-). Nagyon finom önmagában is, de bor és sörkorcsolyaként is nagy kedvenc, általában sós, pörkölt változata a népszerűbb.
Fontos:
Frissességét, ropogóságát száraz és hűvös helyen tartja meg. Melegben és/vagy párás levegőben tárolva a só és a kinyílt csonthéja miatt elveszíti a ropogóságát, ami nélkül már nem lesz az igazi…
Érdekességek:
A legenda szerint az indiai mogul császárok asztalára szánt csirkéket levágás előtt néhány hétig pisztáciával kellett hizlalni, hogy a húsuk különlegesen finom ízt kapjon tőle.