Natúr szárított csipkebogyó
- +4235
Termék leírása
Tartalmaz:
A, B1, B2, C, E, K, P vitamin.
Miért jó:
A csipkebogyó gyógyértéke és vitamin tartalma páratlan.
C-vitamin tartalma verhetetlen (egyetlen bogyó többet tartalmaz egy egész citromnál), rendszeres fogyasztásával nagyon jól megelőzhetőek vagy kikúrálhatóak téli időszakban a megfázásos, influenzás, náthás, felfázásos és húgyúti fertőzéses megbetegedések.
Ezenkívül komoly gyulladáscsökkentő és immunrendszer erősítő hatással bír.
Kedvezően hat a cukorbetegségre és szabályozza a vércukor szintet .
Továbbá szabályozza az erek áteresztő képességét, erősíti az érfalakat, ezáltal gyorsítja a véráramot. Ennél fogva érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére és kezelésére is használható.
Segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést.
Mindezek mellett segíti a zsírégetést is, mellette vitalizál és élénkít.
Felhasználása:
A szárított csipkebogyót leginkább teának használják.
Fontos!!! - hogy nem szabad forrázni, mert így elveszíti a C vitamin tartalma nagy részét. Nem forró!!! - csak langyos-meleg vízben kell áztatni, és érdemes egész éjszakára áztatni, így jobban kioldódik belőle a vitamintartalma.
Érdekességek:
Tudtad hogy a svédek ízletes levest készítenek a csipkebogyóból? Próbáld ki!
25-30 deka friss, kimagozott, megtisztított csipkebogyót puhára főzünk egy kis fahéjjal, reszelt citromhéjjal és két szelet kalácsbéllel (a héjára nincs szükség). Ha kész, péppé zúzzuk, átpasszírozzuk szitán, adunk hozzá egy pohár vörösbort és 20 dkg cukrot, majd ismét felforraljuk. Akkor finom, ha sűrű! Tálaljuk bátran pirítóssal, kétszersülttel.