Natúr pekándió
várható kiszállítás: 2024-10-16, szerda
Mit tartalmaz? A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C- és E-vitamint, kalciumot, foszfort, vasat, cinket, káliumot. Miért jó? Rendszerességgel történő fogyasztása erősíti és védi az idegrendszert, valamint késleltetheti az idegrendszeri megbe...
- +4235
Termék leírása
Tudtad?
A pekándió az amerikai indiánok kedvenc csemegéje volt. Őshazája a Mississippi térsége, de mára már Dél-Amerikában és környékén is bőségesen terem.
Mit tartalmaz?
A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C- és E-vitamint, kalciumot, foszfort, vasat, cinket, káliumot.
Miért jó?
Rendszerességgel történő fogyasztása erősíti és védi az idegrendszert, valamint késleltetheti az idegrendszeri megbetegedéseket.
Az összes dióféle közül a legtöbb antioxidánst tartalmazza. Az antioxidánsok jótékonyan hatnak a koleszterinszintre és képesek megelőzni a sejtek károsodását, így nyújtva hatékony védelmet a rák, a szív- és érrendszeri betegségek ellen, továbbá csökkentik az erekben található gyulladást is. (A Massachusettsi Egyetem Sejtbiológiai Központjában zajló számos kísérlet bebizonyította, hogy a pekándió fogyasztásával hozzájárulhatunk a Parkinson- és az Alzheimer-kór megelőzéséhez is.)
C-vitaminban sem szűkölködik, amelyről köztudott, hogy segít elégetni a zsírsejteket, illetve felgyorsítja az anyagcsere-folyamatokat. Folsavtartalma miatt kismamáknak kifejezetten ajánlott a fogyasztása.
Jó forrása a fehérjéknek, rostoknak és telítetlen zsíroknak, valamint különösen sok Omega-6 zsírsav található benne.
Felhasználási ötletek:
A pekándió a "mi diónknál" kicsit édeskésebb, selymesebb, miközben magasabb olajtartalmú, ezáltal aromái intenzívebbek. Finom íze önmagában fogyasztva érvényesül legjobban, de pörköléssel még ezt is fokozhatjuk. Használható sokféle desszertbe és kelt tésztába, tortába, linzerbe, de tehetjük péksüteménybe, kalácsba, kenyérfélébe és sós pékáruba is.