Natúr kókuszforgács
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
- +4235
Termék leírása
B1, B3, B5, B6, C és E vitamin, vas, szelén, kalcium, magnézium, foszfor.
Miért jó?
A kókuszdió egy szuper egészséges energiabomba, a szervezetben gyorsan felszívódva energiává (és nem zsírrá!) alakul át. Fogyasztása sportolóknak vagy erős testi munkát végzők számára kifejezetten ajánlott, mivel fokozza a fizikai aktivitást, erőt, energiát ad. A gyermekek szervezetének is jót tesz a kókusz, amely természetes úton megadja nekik mindazt az energiát, amit a sok játék igényel.
Fogyasztása feltétlenül ajánlott fáradékony emberek és lábadozó betegek számára is!
Foszfor és D vitamin tartalma még jobban segíti az amúgy is magas kalcium és magnézium beépülését a csontozatba és izomzatba, így kismamák, csontritkulásban szenvedők, vagy növekedési, fejlődési szakaszban lévő gyermekek számára igen fontos táplálék lehet.
Magas rosttartalma jót tesz az emésztésnek és a bélrendszer működésének, enyhíti a bélgörcsöket és a bélrendszeri betegségeket. Támogatja a méregtelenítést és a mérgek kiürítését a szervezetből.
Telítetlen zsírsav tartalma jelentős, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, nem emeli a koleszterin szintet. Segíti szabályozni a vércukrot, miáltal csökkenti a betegség hatásait, sőt, rendszeres fogyasztása egy jó alapanyag az ideális testsúlyra vágyók étrendjében.
A benne található úgynevezett közepes láncú zsírsavak gombaölő és antibakteriális hatásúak, vírusok, fertőzések és baktériumokat által okozott betegségek megelőzését segítik úgy hogy közben kíméletesek a bélflóra baktériumaival.
Felhasználása:
A kókuszforgácsot formája miatt leginkább dekorációra használjuk, de arra nagyon látványosan lehet. Tortákat, süteményeket, desszerteket, fagylaltokat díszíthetünk vele. Használhatjuk natúran és pirítva is, tehetjük még levesekbe, csokiba, müzlibe, és csak úgy nassolni sem rossz!
Érdekesség:
A kókuszpálma minden része hasznosítható: a termések rostos részéből fonalat fonnak, amely kötél, takaró, háló, ruhanemű, szőnyeg és sok más termék előállítására alkalmas. A dió csontos belső héjából edényeket és dísztárgyakat készítenek, a kókuszpálma levelei és törzse elengedhetetlen építőanyag a trópusokon, a pálmanedvből, amely a megvágott virágzatokból csepeg, pálmabort, ecetet és szirupot állítanak elő.