FB pixel
Kategóriák
Natúr barna mazsola

Natúr barna mazsola

kg
- +
dkg
- +
1880Ft / kg
Kosárba teszem!
0 Ft / kg
1880Ft
helyszíni átvétel: 2024-05-22, szerda, 12 órától
várható kiszállítás: 2024-05-23, csütörtök
Tartalmaz: A, B1, B2, C, P vitamin, kalcium, kálium, vas, foszfor.



Miért jó? A mazsolaszőlő az egyik legősibb és legelterjedtebb aszalt gyümölcs, ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a friss szőlő, de szárított formában hatóanyagai koncentrálódnak. Többféle változata van, lehet világosbarna, fehér, sötét színű és vörös is. A mazsola héjában lévő flavo...

Termék leírása

 

Tartalmaz:MAZSI BARNA

A, B1, B2, C, P vitamin, kalcium, kálium, vas, foszfor.



Miért jó?

A mazsolaszőlő az egyik legősibb és legelterjedtebb aszalt gyümölcs, ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a friss szőlő, de szárított formában hatóanyagai koncentrálódnak.

Többféle változata van, lehet világosbarna, fehér, sötét színű és vörös is.

A mazsola héjában lévő flavonoidok jó hatást gyakorolnak a szívre, az érrendszerre. A rezveratrol antioxidáns tartalma védi a szervezetet a sejtkárosító anyagoktól, így hathatós segítség a rák kialakulásának megelőzésében. A benne lévő P-vitamin és C vitamin hatásosan együtt dolgozik a baktériumokkal és vírusokkal szembeni harcban, allergia és gyulladásgátló szerepe is jelentős, a koleszterein egyik legjobb ellenszereként tartják számon.

Természetes szőlő cukortartalma folyamatos, egyenletes energiát ad az egész szervezetnek, különösen az izom, szív és agyműködés számára. Teljes tömegéből (fajtától függően) körülbelül 30% gyümölcscukor, 28% szőlőcukor.

Gyorsan felszívódó energia tartalma csökkenti a fáradtságot, élelmi rost és gyümölcssav tartalma segíti az emésztést, és segíti a felesleges tápanyagok kiürítését.

 

 

Felhasználási ötletek:

Remek rágcsálni való olajos magvakkal keverve, használják süteménybe, desszertbe, fagylaltba, müzlikbe, joghurtokba, még csemegeborok készítéséhez is.

Édesítésre is kiválóan alkalmas, természetes lehetőség a finomított cukor kiváltására. Áztassuk be, és turmixoljuk le. A massza állaga a hozzáadott vízmennyiségtől függ, az intenzitása/édessége az áztatás időtartamának hosszúságával arányosan lágyul.

Mielőtt a mazsolát a süteménybe tesszük, forgassuk meg lisztben, így nem süllyed le a tészta aljára.

Sokkal finomabb lesz a mazsola, ha felhasználás előtt egy napig rumba vagy borba áztatjuk, és úgy tesszük az édességhez.



+egy5let:

Ha szereted az édes bort de a túl nagy cukortartalma miatt mégis mellőzöd, édesítsd a száraz bort mazsolával! Egyszerűen csak szórj bele a borba tetsző mennyiséget attól függően mennyire szeretnéd édesre és hagyd állni. Természetesen vörösborhoz vörösmazsola illik, fehérborhoz aranymazsola.



Érdekességek:

A mazsolaszőlőt Perzsiában és Egyiptomban már i.e. 2000-ben termesztették. Az aszalt szőlőt a Biblia is említi, Dávidnak - i.e. 1110 és 1070 között - egyebek mellett száz mazsolás kalácsot ajándékoztak. Az ókori görögök és rómaiak templomaikat díszítették mazsolával, sportesemények alkalmával pedig díjként osztogatták az értékes csemegét.

 

 

Összetevők és allergén információk

Mazsola, növényi olaj.

A termék származási helye

Törökország

Tápanyagtartalom 100g termékben

Energia:
343 kcal
1454 kJ
Zsír:
1,9 g
- amelyből telített zsírsavak:
0,75 g
Szénhidrát:
75,6 g
- amelyből cukrok:
57,5 g
Fehérje:
3,8 g
Só:
<1 g

Ajánlott Termékeink

Bezár
Bezár
0 Ft / kg
10800Ft
10800 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
5600Ft
5600 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
8800Ft