Narancsos-étcsokis-törökmogyorós granola Mendula 300 g (gluténmentes)
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
- +4235
Termék leírása
A narancsos-étcsokis-törökmogyorós gluténmentes granolában nincsen felesleges adalékanyag, vagy tartósítószer, viszont bőségesen tartalmaz olyan összetevőket, amelyek gyorsan hasznosulnak és hosszú órákra feltöltik a szervezetet energiával. Ilyen összetevők például a gluténmentes zabpehely, a fehérjékben és rostban gazdag mogyoró és mandula is. Ropogósságát ráadásul a kókuszcsipsz is tovább fokozza, a kakaó, a vanília és a többi fűszer pedig garantálják a “kérek még” érzést! Édességét a természetes almasűrítménynek köszönheti, míg markáns csokis ízvilágáról a magas kakaótartalmú étcsoki gondoskodik. Meghatározó ízvilágát a csoki mellett a bio kandírozott narancshéj biztosítja a citrusokra jellemző kellemesen fanyarkás aromájával.
Ennek a granolának további verhetetlen előnye, hogy szinte mindenféle étrendbe beleillik, így bátran és élvezettel fogyaszthatják azok is, akik glutén-, laktóz-, vagy tejmentes, netán vega, vegán és paleo étrendet követnek. De azoknak is ajánljuk, akik egyszerűen csak egészséges édességre vágynak.
Hogyan készül a granola?
Granolát készíteni nem ördöngösség, az azonban nagyon fontos, hogy minőségi alapanyagokból készüljön. A Mendula granolák alapja minden esetben gluténmentes zabpehely, amelyet összeforgatnak egyéb fincsi összetevőkkel és kókuszolajjal, fűszerezik, majd megsütik, pontosabban alacsony hőfokon (100 fokon) szárítják. Ebben a változatban az “egyéb fincsi összetevők” közé tartozik többféle mag is (egész pontosan mogyoró, mandula és napraforgómag), a bio narancshéj, az étcsoki, a kókuszchips és persze a fűszerek kavalkádja. Nem csoda hogy ennyi finomságtól tökéletes lett ez a granola, ami nem csak reggelinek fenséges, de könnyű ebédnek és vacsorának kitűnő, ahogyan jól működik tízórainak és uzsonnának is!
Miért egészséges a granola?
Az egész napos lendületről a granola szuper összetevői gondoskodnak, amelyek közül a legfontosabbak:
- Gluténmentes zabpehely: egyszerre tartalmaz lassan felszívódó szénhidrátokat, növényi fehérjéket és rostokat is.
- Török mogyoró és mandula: tele vannak jóféle zsírokkal - ezáltal értékes energiával - és rengeteg növényi fehérjével. Ez a két olajos mag csupa egészség, hiszen rengeteg vitamint és ásványi anyagot is tartalmaznak, fogyasztásukkal egyszerre jutunk könnyen hasznosuló energiához és erősítjük az immunrendszerünket.
- Étcsoki: vitathatatlanul az emberiség egyik kedvenc csemegéje, nem véletlenül, hiszen mind a testünknek, mind a lelkünk jót tesz! 🙂 A magas kakaótartalmú étcsoki amellett, hogy nagyon finom, kiváló antioxidáns-forrás, gyulladáscsökkentő hatású, a bőrünket is védi, táplálja, ráadásul a benne található endorfinnak köszönhetően (boldogsághormonnak is szokták nevezni) a lelkünk is mosolyogni fog! ☺️
A narancsos-étcsokis-törökmogyorós granola felhasználási javaslatai
- Reggelente granolát tálalni majdnem olyan, mintha varázsolni tudnál, hiszen csak pár perc és már ehetsz is. Adj hozzá egy kis hagyományos vagy növényi tejet, esetleg joghurtot, keverd át, és már az asztalon is van a tápláló és ízletes reggeli.
- Granolával tovább gazdagíthatod a turmixokat, smoothie-kat, de a pudingokat is feldobhatod vele.
- Ha gyors és finom desszertre vágysz, készíts a segítségével pohárkrémet, vagy süteményalapot.
- Vidd magaddal, ha sportolni vagy kirándulni mész, hiszen nagyon praktikusan csomagolható, és gyorsan képes visszapótolni az elégetett energiákat. Éppen ezért, tökéletes tízórai és uzsonna lehet a gyerkőcnek, amit biztosan szívesen fog fogyasztani.
Összetevők és allergén információk
Nyomokban más dióféléket, szezámmagot és földimogyorót tartalmazhat.
A termék a leggondosabb feldolgozás ellenére is tartalmazhat héj- és magdarabokat.