Mendula kakaós granola alap (cukor hozzáadása nélkül)
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
- +4235
Termék leírása
Mitől más ez a granola, mint a többi?
Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, mentes minden tartósítószer és mesterséges színezéktől. Gluténmentes* zabpehelyből készül, a datolyaszirup és az almalé-koncentrátum teszi “természetesen” édessé - tehát nem tartalmaz hozzáadott finomított cukrot! A granola nem más, mint sült müzli - a sütéséhez kókuszolajat használnak, az ízélményt pedig a fűszerek, valamint a kakaópor biztosítja.
Hogyan készül a kakaós granola?
A kakaós granola elkészítése nagyon egyszerű - akár mi magunk is összerakhatjuk otthon -, hiszen az alapja ugyanúgy natúr zabpehely, mint az alapváltozaté. Ebbe a változatba az édesítés mellett kakaópor is kerül bele, majd az egészet a kókuszolajjal és a fűszerekkel összekeverik, és 100 fokon megsütik, pontosabban szárítják.
Miért különleges a kakaós granola?
A nálunk kapható granola alapot kifejezetten nekünk készíti rendelésre a Mendula, ez már eleve garancia a kiváló minőségre! Ráadásul, amíg a készen összeállított granolák tartalmazhatnak kevésbé kedvelt összetevőket, addig ezt az alap granolát mindenki a kedve szerint turbózhatja fel különféle, a saját ízlésére szabott hozzávalókkal. Csak bele kell tenni a kedvenc olajos magvat, vagy aszalt gyümölcsöt, (vagy bármi mást), hozzáadni egy kis tejet/növényi tejet vagy joghurtot, és már akár tálalható is. Éppen ez az alap granola előnye: azt adunk hozzá, amit szeretnénk, és pont attól lesz olyan, amilyennek szeretjük.
A kakaós granola egészségügyi előnyei
A tápanyagban gazdag kakaós granola tökéletes választás lehet reggelire, ebédre vagy vacsorára, sőt édesség helyett, nasinak is megállja a helyét.
A legjobb pedig az, hogy nem csupán finom, de egészséges és laktató is. A benne lévő természetes rostok segíthetik az emésztést és a testsúly kontrollálását, és mivel tele van antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, vassal és kiemelkedő a fehérjetartalma a növények között, így a szervezetünk is hálás lesz a fogyasztásáért.
És mi van a kakaóval? A kakaót valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen az emberiség legkedveltebb édességének, a csokoládénak is ez az alapja! A kakaóban azonban sokkal több van, mint amit elsőre gondolnánk… A kakaó nem csupán finom, de rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, támogatja az immunrendszert, az egészséges érrendszert, jó hatással van a koleszterinszintre, gyulladásgátló, sőt növeli az agy vérellátását is. Rendszeres fogyasztása emeli a szervezetben az endorfin szintet, ami beindítja az agyban a szerotonintermelést, így az ízélmény mellett a boldogság is garantált.
A kakaós granola tehát igazán élvezetes formában biztosítja a szervezetünk számára a szükséges tápanyagokat, és ami még fontos lehet, hogy a vega, vegán, paleo életmódot folytatóknak és laktózérzékenyeknek sem kell lemondaniuk róla.
Hogyan használjuk a kakaós granolát?
A kakaós granolához, akárcsak a natúr változathoz, szintén adhatunk további magvakat, aszalt vagy friss gyümölcsöket, sőt, még csoki darabkákat is. Utána már csak annyi a dolgunk, hogy tejjel/növényi tejjel, gyümölcslével vagy joghurttal felöntsük, és már fogyaszthatjuk is.
Próbáld ki a sima alap granolánkat is, nem fogsz benne csalódni!
TIPP:
A kakaós granola nem csupán önálló kis- vagy nagyétkezésként fogyasztható, hiszen remekül illik a pudingokhoz, a turmixokhoz, a zabkásákhoz, de sűrű smoothie-k készítéséhez is használhatjuk. Sőt a süteményeknél például helyettesítheti a kekszes alapot, mint ahogyan ebben a Granola kosárkás receptünkben is.
*Fontos! - ez a granolaalap a gyártó által garantáltan gluténmentes termék. Mivel a Magosboltban ezt mi kimérten értékesítjük, és ugyanitt ugyancsak kimérve gluténtartalmú termékeket is értékesítünk, és ez által a granola "szennyeződhet" gluténnal, így már ez a termék nem minősül gluténmentes terméknek.
Összetevők és allergén információk
Nyomokban dióféléket és földimogyorót tartalmazhat.