Málnás-vörösáfonyás granola Mendula 300 g (gluténmentes)
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
- +4235
Termék leírása
Ez a ropogós granola egyszerre ízletes és tápláló, így gyors és egyszerű megoldást kínál, ha egészséges és változatos reggelire vágysz. Ízeiben a frissítő málna és vörös áfonya dominál, roppanósságát a kesudió és mandula fokozza tovább, édességét pedig a benne található almasűrítmény és datolyaszirup biztosítja. A granola nemcsak reggelinek jó választás, nyugodtan fogyaszthatod ebédre, vacsorára, tízóraiként és uzsonnaként is, sőt, desszertként is megállja a helyét. Nem tartalmaz glutént és semmilyen tejterméket, így nyugodtan fogyasztható akkor is, ha gluténmentes, tej- és laktózmentes étrendet tartasz, de vega, vegetáriánus vagy egészséges életmódot folytatók számára is jó szívvel ajánljuk.
Hogyan készül a granola?
A granola nem csupán azért fantasztikus étel, mert tele van egészséges hozzávalókkal, mint amilyen a gluténmentes zabpehely, az olajos magvak és a gyümölcsök, hanem azért is, mert új szintre emeli a “müzli-élményt”. A granola úgy készül, hogy az összes hozzávalót olajjal és fűszerekkel összeforgatják, majd az egészet addig sütik, illetve inkább szárítják 100 fokon, amíg egy illatos, aromás és hihetetlenül ropogós egyveleggé nem alakul.
Miért egészséges a granola?
- A Mendula granola alapja a gluténmentes zabpehely, ami kiváló növényi fehérjeforrás, komplex szénhidrátokban gazdag, rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, sőt még antioxidáns hatással is rendelkezik.
- A benne található két olajos mag - a mandula és a kesudió - számos kedvező élettani hatással rendelkezik. Például tele vannak energiával és növényi fehérjével. A bennük lévő antioxidáns hatékonyan óvja és védi a szervezetünket a betegségektől, vitamin- és ásványianyag-tartalmuk pedig erősítik az immunrendszerünket. Egyszóval ropogtatásuk nemcsak finom, de egészséges is.
- A vörös áfonya amellett, hogy kifejezetten ízletes, az egyik legkedveltebb és legtöbbféleképpen felhasznált aszalt gyümölcs is. Kiemelkedően magas az antioxidáns- és C-vitamin-tartalma, erősíti az immunrendszert, valamint a megfázás kitűnő ellenszere.
- A liofilizált málna szintén rendkívül finom, ráadásul telt íze teljesen a friss gyümölcsét idézi. Közben meg nagyon értékes is, hiszen sem tartósítószert, sem színezéket vagy egyéb mesterséges anyagot nem tartalmaz, ellenben 95-97%-ban megőrzi a gyümölcsben található értékes ásványi anyagokat és vitaminokat.
A málnás-vörösáfonyás granola felhasználási javaslatai
- A granola legegyszerűbb és legkézenfekvőbb felhasználása, ha tejet vagy növényi tejet öntünk rá és bekanalazzuk. Ebben a formában gyors és egyszerű reggeliként fogyaszthatjuk sietős hétköznap reggeleken éppen úgy, mint ráérős, lustálkodós hétvégék alkalmával.
- Tehetünk rá joghurtot is, így nem csupán reggelinek isteni, de akár desszertként is megállja a helyét.
- Pudingokkal és pohárkrémekkel is mennyei, izgalmasak és finomak lesznek a desszertek ettől a “ropogós elemtől”.
- Süteményalapnak is különleges, smoothie-kat és turmixokat is feldobhatunk vele.
- A granola csupa energia, ráadásul kompakt és praktikus is, így kirándulásoknál is hű társunk lehet, sőt sportolás előtt vagy után is fogyaszthatjuk, hogy új erőre kapjunk.
Összetevők és allergén információk
Nyomokban más dióféléket, szezámmagot és földimogyorót tartalmazhat.
A termék a leggondosabb feldolgozás ellenére is tartalmazhat héj- és magdarabokat.