Kendermagliszt Nature Cookta 250 g
várható kiszállítás: 2024-11-15, péntek
- +4235
Termék leírása
Az emberiség történetének kezdete óta jelen van a kender, mint termesztett növény, és mégis manapság az emberek többségének először a kábítószer jut eszébe róla…
Fontos infó a kendermagliszt fogyasztásával kapcsolatban!
Fontos! - hogy nem a kender magja tartalmazza a kábító hatású delta-D-tetrahidro-kannabinolt (THC-t), hanem a kender virágos hajtásainak a levelein lévő mirigyek. Tehát a kender magjának bármilyen formában történő fogyasztása semmilyen kábító vagy egészségkárosító hatással nincsen a szervezetünkre!
Tartalmaz:
B és E vitamin, kalcium, magnézium és kálium.
Miért jó?
A kendermag hosszú évszázadok óta sokoldalú és rendkívül jótékony hatással bír az egészséges életmódunkra. A natúr kendermagokat hideg sajtolás után lisztté őrlik, így más lisztekhez hasonlóan ugyanúgy felhasználható.
Kiemelkedően magas a fehérjetartama
Pozitív élettani hatásai közül kiemelendő a magas rosttartalma, amely elősegíti a jó emésztést, hatásos enyhíti a savtúltengést, és garantálja a jó bélműködést.
A kendermagban fellelhető fehérje azok közé a növényi fehérjék közé tartozik, amelyeket a szervezetünk a legmagasabb szinten hasznosít, fontos továbbá, hogy rendkívül könnyen felszívódik.
A fehérjék legfontosabb funkciója a szervezetben a szövetek működésének fenntartása és azok növekedésének támogatása.
Ezen tulajdonságai miatt nagymértékben elősegíti az egészséges immunrendszer fenntartását, és kifejezetten jó alternatíva az állati eredetű fehérjék pótlására is.
Továbbá növeli az energiaszintet, az anyagcserét, enyhíti az ízületi gyulladással járó tüneteket és sportolás után is segít az izmok regenerálásában.
Magas a telítetlen zsírsavtartalma
A kendermag másik kiemelkedően jó adottsága a magas telítetlen zsírsav tartalma.
Kitűnő forrása az omega-3 és omega-6 esszenciális telítetlen zsírsavaknak. Ezeket a szervezetünk nem képes előállítani, így tehát külső forrásból, táplálékkal kell felvennünk.
Mivel a kendermag ideális arányban tartalmazza az omega-3 és omega-6 zsírsavakat, ezért a kendermagliszt fogyasztása az emberi test számára rendkívül hasznos!
Jó hír még, hogy sok más olyan zsírsav is található a kendermagban, ami az emberi agy egészséges működéséhez szükséges. Ezért a kendermag rendszeres fogyasztása segíti megelőzni az agynak az olyan degeneratív betegségeit is, mint pl. az Alzheimer-kór és Parkinson-kór. Továbbá javítja a memóriát és enyhíti a tüneteit a depressziós, szorongásos betegségeknek.
Egyéb jótékony hatásai
A kendermagliszt hatása a fogyasztásával bevitt sokfajta tápanyagnak köszönhetően nagyon pozitív:
- segíti a szervezetben az antioxidánsok termelődését
- hozzájárul a szív és érrendszer megfelelő működéséhez
- segít megelőzni a szívbetegségek kialakulását és karbantartani a vérnyomást és a koleszterinszintet
- segít helyreállítani és egyensúlyban tartani a vércukor szintet
- segít a bőr, a haj és a köröm egészségének megőrzésében
Alacsony a szénhidráttartalma
A kendermagliszt további jó tulajdonsága a magas fehérje és rost tartalma mellett, az alacsony szénhidráttartalma. Emiatt bármely alacsony szénhidrátbevitelre épülő étrendbe, diétába jól beleilleszthető.
A liszt felhasználása
- A kendermagliszt felhasználása történhet keverve, de akár önmagában is. Intenzív íze miatt azért többnyire más lisztekkel keverve használjuk.
- Ha a receptben előírt lisztmennyiség egy részét kendermagliszttel helyettesítjük, az növeli az étel tápanyagtartalmát, emellett finom, különleges ízt kölcsönöz neki. Van, aki annyira kedveli az ízét, hogy nem keveri, önmagában használja.
Kendermaglisztes recept ötletek
Sok jó kendermaglisztes recept van, nagyon sokoldalúan felhasználható:
- a legfinomabb talán a kendermaglisztes kenyér, de süthetünk vele péksüteményeket is. Akár még kendermaglisztes palacsintába, sütibe, pogácsába és pizzatésztába is tehetjük.
- magas fehérjetartalma miatt népszerű müzlibe, nyersen készített süteményekbe vagy turmixokba is.
Mivel a kendermagliszt gluténmentes, különleges íze, magas tápértéke és jó élettani hatásai miatt egyre nagyobb népszerűségnek örvend a gluténérzékenyek konyhájában is.