Kandírozott piros papaya kocka
várható kiszállítás: 2024-10-16, szerda
Tartalmaz: A, B, C, E vitamin, béta karotin,magnézium, kálium, kalcium, vas. Miért jó? Az alkotóelemek szerencsés kombinációja következtében a papayát sokoldalú „tehetségnek” nevezhetjük. A többi egzotikus gyümölccsel összehasonlítva a papaya magas magnéziumtartalmával is kitűnik. Vízben oldódó magas C-vitamin és a zsírban oldódó béta-karotin együttes előfordulása nagyon érték...
- +4235
Termék leírása
A, B, C, E vitamin, béta karotin,magnézium, kálium, kalcium, vas.
Miért jó?
Az alkotóelemek szerencsés kombinációja következtében a papayát sokoldalú „tehetségnek” nevezhetjük. A többi egzotikus gyümölccsel összehasonlítva a papaya magas magnéziumtartalmával is kitűnik.
Vízben oldódó magas C-vitamin és a zsírban oldódó béta-karotin együttes előfordulása nagyon értékessé teszi, erősíti immunrendszerünket és véd a szabad gyököktől. E két vitamin a magnéziummal kölcsönhatásban és az ugyancsak benne található likopin antioxidatív hatásával együtt speciális védőhatást nyújt a stressz káros hatásai ellen, mindenekelőtt a szívinfarktus és az érelmeszesedés ki védésében és csökkentik a rákos megbetegedés kockázatát is.
A papayában található papain és kimopapain jó fehérjebontók és kiválóan alkalmasak a bélfalak megtisztítására minden nem oda való anyagtól, az előbbinek ráadásul gyulladáscsökkentő hatása is van, és segít megakadályozni az ödémák kialakulását.
Fogyasztása megszünteti a kiadós étkezések utáni kellemetlen teltségérzetet, és puffadást.
A hölgyek életében különös jelentőséggel bír, hiszen az általános vélemény szerint nemcsak szabályozza a menzeszt, de enyhíti annak tüneteit is, szoptatás idején pedig elősegíti a tejelválasztást.
A többi egzotikus gyümölcs féleség közül a papaya tartalmazza a legkevesebb kalóriát, alacsony cukortartalmát jelentős mennyiségű, többféle ízanyaga kompenzálja. Nemcsak alacsony energiatartalma teszi alkalmassá fogyókúrához, hanem a benne található, vízhajtó hatású kálium is.
Felhasználási ötletek:
Használhatjuk süteménybe, gyümölcskenyérbe, salátába, müzlibe és joghurtba is.
Fontos:
A kandírozott gyümölcsöket a hozzáadott cukortartalom miatt a cukorbetegek nem, vagy csak minimális mennyiségben fogyaszthatják!