Kandírozott narancskarika
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
Tartalmaz: B, C vitamin, kalcium, kálium, magnézium, vas, cink, foszfor. Miért jó ? Bár az átlagnál is több hozzáadott cukrot tartalmaz, ami az egészségtudatos táplálkozásban nem annyira pozitív, de amellett hogy egy fantasztikus ízbomba, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a narancs jótékony hatásait így is megtartja. Magas C vitamin forrással rendelkezik, bioflavonoid tartal...
- +4235
Termék leírása
B, C vitamin, kalcium, kálium, magnézium, vas, cink, foszfor.
Miért jó ?
Bár az átlagnál is több hozzáadott cukrot tartalmaz, ami az egészségtudatos táplálkozásban nem annyira pozitív, de amellett hogy egy fantasztikus ízbomba, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a narancs jótékony hatásait így is megtartja.
Magas C vitamin forrással rendelkezik, bioflavonoid tartalma hatását még jobban erősíti. Ezek a mikrotápanyagok értékes antioxidánsok is egyben, melyek védelmet nyújtanak a szív és érrendszeri betegségekkel szemben, kitűnő immunrendszer erősítő is, és jó koleszterin csökkentő hatású.
A narancs antioxidánsai segíthetnek bizonyos rákbetegségek megelőzésében is, fontos hatása a vastagbélben a rákkeltő anyagok megkötése, s ezáltal távozásuk felgyorsítása, a gyomorrák kialakulásának esélyét is csökkentik.
Vízben oldható rostot, pektint tartalmaz, ami gátolja a zsírok és a koleszterin felszívódását, ezáltal csökkenti a vér koleszterinszintjét.
Felhasználása:
A narancs karakteres ízét a kandírozás kifejezetten kiemeli, így a végkifejlet egy teltebb, markánsabb ízű, igazán édes narancs. Formája miatt elsősorban kifejezetten dekorációs elemként használják, de az édes ízek kedvelői önmagában is előszeretettel fogyasztják.
Tehetjük még süteménybe, gyümölcskenyérbe, müzlibe, joghurtba is.
Fontos:
A kandírozott gyümölcsök cukor hozzáadásával készülnek, fogyasztása cukorbetegek számára nem, vagy csak minimális mennyiségben ajánlott!
Érdekesség:
A narancs érettségét a héj színe alapján nem lehetséges megítélni, mivel akár a fán maradva is változhat a színe narancssárgáról zöldre, majd újra narancssárgára.