Kandírozott kiwi
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
- +4235
Termék leírása
A, B, C, D, E és K vitamin, kalcium, kálium, nátrium, magnézium, foszfor,
Miért jó?
Magas C-vitamin tartalma, ami az egyik legfontosabb antioxidáns, lehetővé teszi, hogy az egész testre kiterjedően megőrizze egészségünket. Felveszi a harcot és védelmet nyújt a szervezetnek a rákkeltő hatású szabad gyökök ellen, hatékony a gyulladásos betegségek gyógyításában, óv a fertőző betegségektől.
A kiwiben előforduló boron nemcsak segíti a kalcium felszívódását, de megakadályozza a kioldást is, jól együttműködik a kalcium és magnézium mellett a foszforral és a D vitaminnal a csontok és az izmok ellátásában. A kiwiben előforduló K vitamin is hat a csontok összetételének javítására, biztosítja a vér alvadékonyságát, elősegíti a szívizom, a vérerek és a kötőszövetek működését, segíti a vesék munkáját, erősíti az immunrendszert.
A benne lévő kálium alaposan segíti a vértisztítást a szervezetben, hat továbbá az izmok erősítésére, a szív működését a magnéziummal és a kalciummal együtt szabályozza. A kalciumra szükség van a káliummal együtt, hogy csökkenjen a vérnyomás, valamint a vér koleszterin szintje. A benne lévő kalcium, foszfor és magnézium együtt az izmok szerkezeti fenntartásához szükségesek, hiányának következtében különösen idősebb korban, szemmel látható izomfogyás következik be.
Felhasználási ötletek:
Használhatjuk süteménybe, gyümölcskenyérbe, müzlibe, joghurtba, vagy csak úgy önmagában fogyasztva.
Színe és formája kitűnő dekorációs lehetőségeket rejt magába.
Fontos:
A kandírozott gyümölcsök cukor hozzáadásával készülnek, fogyasztása cukorbetegek számára nem, vagy csak minimális mennyiségben ajánlott!