Kandírozott fekete áfonya
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
Tartalmaz:
A, B1, C, D vitamin, vas, kalcium, kálium, magnézium.
Miért jó?
A fekete áfonya a látás és számos szembetegség kitűnő gyógynövénye, legfontosabb összetevője a magas és összetett antioxidáns tartalma: antociánok, proantociánok, leukoantociánok, flavonolok és származékaik, a szervezet minden pontján serkentik a kapil...
- +4235
Termék leírása
Tartalmaz:
A, B1, C, D vitamin, vas, kalcium, kálium, magnézium.
Miért jó?
A fekete áfonya a látás és számos szembetegség kitűnő gyógynövénye, legfontosabb összetevője a magas és összetett antioxidáns tartalma: antociánok, proantociánok, leukoantociánok, flavonolok és származékaik, a szervezet minden pontján serkentik a kapilláris erek vérellátását, a szemfenék érhálózatát épen tartva segítik az ideghártya regenerálódásában.
A kapillárisok érzékenysége összefüggésben állhat az érelmeszesedéssel, magas vérnyomással és a cukorbetegséggel, de számos más súlyos problémát is előidézhet, mint az agyvérzés, aranyér vagy szívszélhűdés és a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség okozta retinakárosodás miatti vakság.
Az A vitamin tartalma révén a farkasvakság gyógyítására szolgáló gyógyszer alapanyaga is.
Erős rákmegelőző hatással is rendelkezik, serkenti az immunrendszeri védekezést, és hatékony baktériumölő. Összehúzó hatású cseranyagai miatt segít elmulasztani a hasmenést - különösen kisgyermekeknél , fogínygyulladást, szájnyálkahártya és torokgyulladásokat.
Lassítja a szervezet öregedését, fogyasztása ajánlott öregedésével járó Alzheimer és Parkinson kórok kialakulásának megelőzésére és kezelésére. Az áfonyafogyasztás segít megőrizni a testi és szellemi frissességet és a jó emlékezőképességet.
Felhasználása:
Az aszalt fekete áfonya a magas jótékony hatásán kívül magas gasztronomiai értékkel is bír. Remekül passzol öntetként, szószként, vagy akár egészben húsokhoz -főleg vadhúsokhoz. De tehetjük desszertekbe, fagylaltokba, mindenféle extra süteményekbe, müzlikbe, joghurtba, és csak a fantázia szab határt...
Fontos:
A kandírozott gyümölcsök cukor hozzáadásával készülnek, fogyasztása cukorbetegek számára nem, vagy csak minimális mennyiségben ajánlott!
Érdekesség:
A második világháborúban a brit pilóták az éjszakai bevetések előtt marokszám ették a fekete áfonyát, ugyanis a benne rejlő anyagok élesítik a látást, segítik a retinasejtek gyors regenerálódását.