Kandírozott eper
várható kiszállítás: 2024-12-05, csütörtök
Tartalmaz: A, B1, B2, B5, B6, E, K vitaminok, foszfor, kalcium, magnézium, szelén, mangán, fluor, cink, réz, nátrium. Miért jó? Kiemelkedő ásványi anyagaival, a káliummal, a cinkkel és a vassal, és magas antioxidáns tartalmával - a C-vitaminnal, a folsavval és az antocianinnal egyetemben jó eredményt ér el a vérnyomás szabályozásában, a vérképzésben, a szív és érrendsz...
- +4235
Termék leírása
A, B1, B2, B5, B6, E, K vitaminok, foszfor, kalcium, magnézium, szelén, mangán, fluor, cink, réz, nátrium.
Miért jó?
Kiemelkedő ásványi anyagaival, a káliummal, a cinkkel és a vassal, és magas antioxidáns tartalmával - a C-vitaminnal, a folsavval és az antocianinnal egyetemben jó eredményt ér el a vérnyomás szabályozásában, a vérképzésben, a szív és érrendszeri panaszokban és a rákmegelőzésben.
Segíti az immunrendszert a vírusok és a baktériumok elleni küzdelemben, a köszvényre, areumára és szembetegségekre is nagyon jó hatással van.
Erősíti a hajszálereket és a sejtfalat is, létfontosságú a bőr petyhüdését megakadályozó kollagén termelésben.
Magas folsavtartalma miatt ajánlott gyermeket tervezőknek, kismamáknak, jód tartalma a magzat hormonális rendszerének fejlődéséhez nélkülözhetetlen, valamint a várandósság megtartásában is szerepe van.
Kiváló pektin forrás, amely gátolja a zsírok felszívódását, ily módon csökkenti a vér koleszterinszintjét, mangán tartalma pedig segíti az anyagcserét serkentő pajzsmirigyhormonok termelődését.
Az eper fogyasztása javasolt a lábadozóknak, húgyhólyag, vese és májgyulladásban szenvedőknek. Különösen jó hatást fejt ki a fertőző májgyulladásban (hepatitis) szenvedő betegek szervezetében.
Figyelem:
Az eper sokaknál súlyos allergiás reakciókat válthat ki! Kisgyereknek először csak óvatosan adjuk, és figyeljük az esetleges reakciókat.
Felhasználása:
A kandírozott eper egy igen kedvelt csemege, nagyon jól visszaadja az eper zamatát!
Használhatjuk még süteménybe, gyümölcskenyérbe, müzlibe és joghurtba is.
Fontos:
A kandírozott gyümölcsök cukor hozzáadásával készülnek, fogyasztása cukorbetegek számára nem, vagy csak minimális mennyiségben ajánlott.