Hidegensajtolt tökmagolaj Solio 200 ml
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
- +4235
Termék leírása
A tökmag a természet igazi kincse, amely hatalmas adag jótékony összetevőt rejt, ráadásul isteni finom is, nem hiába ez az egyik legnépszerűbb ropogtatnivaló. A hidegen sajtolt tökmagolaj pedig legalább olyan fantasztikus, mint maga a tökmag. Az elkészítési eljárásnak köszönhetően a tökmag minden szuper tulajdonsága megmarad az olajban, ezek a fogyasztás során ki is fejtik hatásukat. Ízében erőteljesen visszaköszön a tökmag aromája és illata, ettől lesz például az egyik legfinomabb salátaöntet! A hidegen préselt tökmagolaj csak 100%-ban a tökmagból kinyert értékes olajat tartalmazza, semmiféle egyéb mesterséges tartósítószer, színezék vagy adalék nincs benne.
A tökmagolaj legfontosabb egészségügyi előnyei
A hidegen préselt tökmagolaj bővelkedik esszenciális zsírokban, magas az E-vitamin tartalma, sok benne a cink, és a béta-karotin, amiből a szervezetünk A-vitamint képes előállítani. Egyébként béta-karotin tartalma jóval magasabb, mint a többi magolajé.
- A tökmagolaj egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága a prosztata egészségére gyakorolt jótékony hatása.
- Eredményesen csökkenti a prosztatagyulladást, és segít jóindulatú megnagyobbodás esetén is - enyhíti a kellemetlen tüneteket. Nem hiába tartalmaz minden prosztata problémára előállított gyógykészítmény tökmagot.
- Természetes gyulladáscsökkentő, kedvezően alkalmazható ízületi, bélrendszeri valamint felső légúti gyulladások esetében is, illetve a húgyhólyag egészségére szintén jó hatással van.
- Javítja és támogatja a májfunkciók működését.
- Természetes koleszterincsökkentő hatása jót tesz a szívünknek és az érrendszerünknek, oldja az erek falán lerakódott plakkokat.
- Erősíti az immunrendszert, gazdag antioxidánsokban, amelynek köszönhetően képes megvédeni a szervezetet a szabadgyököktől.
- Hajhullás esetén és hajápolási céllal is használhatjuk, illetve bőrünkre kenve öregedésgátló hatását is kifejti.
A tökmagolaj konyhai felhasználás
A tökmagolajat hidegen, tehát ne hevítve használjuk, mert hosszabb ideig tartó melegítés hatására veszít értékes összetevőiből. Egyszóval inkább ízesítésünk vele, hiszen egyedülálló aromája különleges ízt kölcsönöz az ételeknek. Nagyon finom salátákra locsolva, vagy salátaöntetbe keverve, mint ahogy levesekhez is érdemes néhány cseppet adni belőle tálalás előtt. A grillezett és párolt zöldségeket is feldobja, mint ahogy a mártásokat és szószokat is. Érdemes kipróbálni friss kenyérrel tunkolva és pirítósra csepegtetve is, vagy akár szendvicskrémekbe keverve. Bármily meglepő, de jól illik reggeli joghurtokba és turmixokba is!
A hidegen sajtolt olajok előnye
A hidegen sajtolt olaj a legtisztább formája a növényi olajoknak. A hidegen sajtolt tökmagolaj nem alkalmas sütésre és főzésre, hiszen nem hőstabil, ellenben hihetetlenül egészséges. Ez a hidegen préseléses eljárásnak köszönhető, amely során csak mechanikai eszközöket használnak - nem adnak hozzá semmiféle kémiai anyagot vagy bármilyen más adalékot. Egyszóval nincsen finomítva, csak a tökmag tiszta esszenciáját tartalmazza, így a benne lévő ízek és tápanyagok megmaradnak.