Hidegensajtolt szőlőmagolaj Solio 200 ml
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
- +4235
Termék leírása
A több szempontból is nagyon értékes szőlőmagolajat a szőlőszemek magjaiból nyerik ki hidegen préselési eljárással, amelynek köszönhetően a szőlőmagok értékes, egészségvédő tulajdonságai teljes mértékben megmaradnak - az így készült olaj külsőleg és belsőleg is alkalmas terápiás célokra.
A szőlőmagolaj egészségünkre gyakorolt jótékony hatásai:
- Védi az érrendszert a meszesedéstől, támogatja és erősíti az érfalakat, valamint segít rendben tartani a koleszterinszintet.
- Erős gyulladáscsökkentő hatású és antioxidáns tartalmú, tele van E-vitaminnal, védi a szervezetet a stressz hatásaitól.
- Óvja a szemet, javíthatja a látást.
- Férfiaknál kedvezően befolyásolja a prosztata működését és jó hatással lehet a potenciára.
- Nőknél enyhíti a klimax tüneteit.
Szőlőmagolaj a bőr és haj egészségéért
A szőlőmagolaj használata igen elterjedt a szépségiparban, például arckrémekben, samponokban, testápolókban és szappanokban is megtalálható. Széles körű alkalmazása nem véletlen, hiszen valódi csodaszer külsőleg alkalmazva is:
- Késlelteti a bőr öregedését.
- Hidratálja és táplálja a kiszáradt, kipirosodott bőrt.
- Képes a kollagéntermelődést fokozni és regenerálni.
- Használata összehúzza a bőrt és feszesíti, így narancsbőr esetén is igen hatékony.
- A hajra és fejbőrre kenve ápolja és erősíti azt, táplálja a hajhagymákat, segít mérsékelni a hajhullást.
Hogyan alkalmazzuk a szőlőmagolajat külsőleg?
- Használhatjuk önmagában, de belekeverhetjük kedvenc testápolónkba vagy krémünkbe is.
- Pakolásként is próbáljuk ki. Vékony rétegben vigyük fel az arcbőrre vagy dekoltázsra, hagyjuk magunkon 20 percig, hogy az értékes összetevői dolgozhassanak, majd langyos vízzel mossuk le.
- Masszázsolajként is nagyon kedvelt, pláne ha pár csepp illóolajat keverjünk hozzá.
A szőlőmagolaj konyhai felhasználása
A szőlőmagolaj karakteres ízzel és aromával rendelkezik, így kifejezetten jól hasznosítható a konyhában: feldobja az egyszerű salátákat vagy a grillezett zöldségeket, jól illik a vadhúsokhoz és a vörös húsokhoz, de különféle ételekbe is elkeverhetjük.
A hidegen sajtolt szőlőmagolaj a többi hidegen sajtolt olajnál jobban bírja a hevítést, így grillezett húsok pácoláshoz is használható - a vele készült hús ízletesebb és omlósabb lesz.
Mivel gyógyhatású olajról van szó, önmagába, kúraszerűen is fogyaszthatjuk - ebben az esetben naponta 1-2 teáskanálnyi legyen a napi adag.
A hidegen sajtolt olaj
A hidegen sajtolt olaj a legtisztább formája a növényi olajoknak. A hidegen préseléses eljárás során csak mechanikai eszközöket használnak - nem alkalmaznak semmiféle kémiai anyagot vagy bármilyen más adalékot. Egyszóval az így előállított szőlőmagolaj nincs finomítva, csak a szőlőmag tiszta esszenciáját tartalmazza, így a benne lévő tápanyagok és ízek 100%-ban megmaradnak.
A hidegen sajtolt szőlőmagolaj az átlag hidegen préselt olajokhoz képest jobban bírja a hőt, de ha tehetjük, inkább hevítés nélkül használjuk, mivel így érvényesülnek igazán a szőlőmag jótékony hatásai.