Hidegensajtolt szezámmagolaj Solio 200 ml
- +4235
Termék leírása
A hidegen préselt szezámmagolaj nagyon sokoldalúan felhasználható, hiszen amellett, hogy fogyasztásával külsőleg és belsőleg is magas szinten támogathatjuk szervezetünk egészséges működését, még a konyhában is egy szuper alapanyag lehet.
Miért ajánlott használni?
Nagyon sokoldalúan támogatja az egészségünket:
- A benne található magnézium, kalcium, cink és réz hatékonyan segít megőrizni csontjaink egészségét, így csontritkulás esetén is érdemes fogyasztani.
- Szívbarát növényi zsiradék, hiszen rengeteg telítetlen zsírsavat tartalmaz. Használatával csökkenthető a koleszterinszint, valamint az érelmeszesedés kockázata.
- Jó hatással van a vércukorszintre és a vérnyomásra.
- Magas réztartalma miatt erős gyulladáscsökkentő hatású.
- Antioxidánsokban gazdag, így védi sejtjeinket.
- A fogorvosok a szájhigiéniájával kapcsolatban is szokták ajánlani: öblögetőként fehéríti a fogakat, csökkenti a lerakódásokat, és erős antibakteriális hatása van.
- Magas cinktartalma miatt bőrünk ápolásának és védelmének érdekében is bevethetjük: segít a bőr rugalmasságának megőrzésében, fokozza a simaságát és feszességét. Kiemelkedően jó masszázsolaj.
A szezámolaj konyhai használata
A szezámolajat nem csupán az egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt érdemes fogyasztani, intenzív aromája valódi gasztrológiai kalanddá változtathatja az ételeinket, így bátran kísérletezzünk vele a konyhában is.
Csepegtethetjük pirítósra, adhatjuk salátákhoz, grillzöldségekhez, de krémlevesek ízesítőjeként is élvezhetjük. Mártások és szószok alapja is lehet. A legtöbb hidegen sajtolt olajnál jobban bírja a hőt, ezért húsok pácolásánál vagy grillezésnél is alkalmazható, ízletesebb és omlósabb lesz tőle a végeredmény.
Ha ázsiai ételeket készítünk - mint amilyen például az édes-savanyú leves, a pirított tészta vagy a pirított rizs -, mindenképpen használjunk hozzájuk szezámolajat, hogy valódi keleti ízélményt kapjunk.
A hidegen sajtolt olajok előnye
A hidegen sajtolt olaj a legtisztább formája a növényi olajoknak. A hidegen sajtolt szezámmagolaj az átlagos, hidegen sajtolt olajokhoz képest jobban bírja a hőt, de ha tehetjük, inkább hevítés nélkül használjuk, ugyanis így érvényesülnek igazán jótékony hatásai. Ez a hidegen préseléses eljárásnak is köszönhető, amely során csak mechanikai eszközöket használnak - nem alkalmaznak semmiféle kémiai anyagot vagy bármilyen más adalékot. Egyszóval nincsen finomítva, csak a szezámmag tiszta esszenciáját tartalmazza, így a benne lévő tápanyagok és ízek megmaradnak.