Hidegensajtolt repceolaj Solio 1 l
várható kiszállítás: 2024-10-16, szerda
- +4235
Termék leírása
A repce (Brassica napus) egy gyönyörű, sárga virágokkal teli növény, amelyet gyakran láthatunk a termőföldeken. Ennek a növénynek a magjából készül az egészséges és sokoldalúan felhasználható hidegen sajtolt repceolaj, amely az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen valódi szuperképességgel rendelkezik! Egyrészt - mint az összes hidegen préselt növényi zsiradék - komoly gyógyhatással bír, másrészt nagyon sokoldalúan felhasználható. Ami azonban mégis a legegyedibb benne, és ami igazán megkülönbözteti a többi hidegen préselt olajtól, hogy alkalmas a hevítésre! Tehát, pont úgy fel lehet használni, mint a finomított olajokat, ennek ellenére mégis majdnem teljesen egészsében képes megőrizni a benne lévő értékes összetevőket.
Miért használjunk repceolajat?
A hidegen préselt repceolaj tele van olyan anyagokkal, amelyek kedvezően hatnak szervezetünk működésére:
- Rendkívül alacsony benne a telítetlen zsírsav arány, alacsonyabb, mint az olívaolajban. Ez azt is jelenti, hogy a létfontosságú omega-3 és omega-6 optimális arányban van jelen benne.
- Fogyasztása jó hatással van a koleszterinszintre és a vérnyomásra is.
- Jelentős mennyiségű E- és K-vitamin található benne. Ennek köszönheti, hogy segít a szervezetnek megkötni a szabad gyököket, és lassítani az öregedési folyamatokat.
- Karotinban gazdag, ezért szervezetünk A-vitamint képes előállítani belőle, ami pozitívan hat csontjainkra, látásunkra, és immunrendszerünkre is.
Érdekessége, hogy nem csupán a konyhában használható fel, de megtalálható különféle kozmetikumokban is. Sőt, mi magunk is alkalmazhatjuk házi szépségápoló szerként önmagában vagy akár hajpakolásba, testápolóba keverve, mivel remekül hidratálja a bőrt, illetve kifejezetten javítja a fejbőr, a hajhagymák és a hajvégek állapotát.
Hogyan használjuk a repceolajat?
A repceolaj az egyik legsokoldalúbban felhasználható növényi olaj, mondhatni univerzálisan bevethető zsiradék. Használható saláták és grillzöldségek önteteként, de pácok, szószok és mártások alapja is lehet. Sokan a házi majonézhez is repceolajat használják - bár ebben az esetben jó tudni, hogy az így készült majonéz íze eltér a hagyományos, finomított napraforgóolajból készült majonézétől.
A sós ételek mellett, édességek hozzávalója is lehet: sütemények készítésénél például vaj vagy margarin helyett is használhatjuk, mert remekül helyettesíti azokat. Ha pedig olyan ételt szeretnénk főzni-sütni, amihez hosszan kell hevíteni az olajat, akkor is bátran vegyük elő a repceolajat!
A hidegen sajtolt olajok előnye
A hidegen sajtolt olaj a legtisztább formája a növényi olajoknak. Ez a hidegen préseléses eljárásnak köszönhető, amely során csak mechanikai eszközöket használnak - nem alkalmaznak semmiféle kémiai anyagot vagy bármilyen más adalékot. Egyszóval ez az olaj nincsen finomítva, csak a repcemag tiszta esszenciáját tartalmazza, így a benne lévő ízek és tápanyagok megmaradnak.