FB pixel
Kategóriák
Hidegensajtolt paprikamag olaj (csípős) Solio 200 ml
Új
CSÍPŐS!

Hidegensajtolt paprikamag olaj (csípős) Solio 200 ml

db
- +
2990Ft / db
Egységár: 14950 Ft / liter
Kosárba teszem!
0 Ft / db
2990Ft
helyszíni átvétel: 2024-11-22, péntek, 12 órától
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
A magyar konyha egyik legismertebb és legtöbbet használt fűszere a pirospaprika. A csípős paprika magjából készült olaj pedig ennek a fűszernek a legkarakteresebb esszenciáját hordozza magában! A csípős, hidegen préselt paprikamagolaj 100%-ban csak a paprikamagból kivont olajat tartalmazza, semmiféle hozzáadott adalékanyag vagy színezék nincs benne.

Termék leírása

A paprika magjaiból készült csípős olaj aromája kellemesen pikáns, így kifejezetten alkalmas arra, hogy izgalmasabbá tegyük vele az ételeinket. Ráadásul nemcsak az íze különleges, hanem mélyvörös színe is, amit a zöldségben nagy mennyiségben megtalálható karotinoid ad. A karotinoidok - mint amilyen például a kapszantin, a kapszorubin vagy a lutein - természetes pigmentek, amelyek a zöldségek, gyümölcsök színét adják. Ahogy a paprika magja, úgy a belőle készült paprikamagolaj is tele van értékes összetevőkkel, amik teljes egészében megmaradnak az olajkészítés során.

A csípős paprikamagolaj hatása az egészségre

  • Erős antioxidáns hatással rendelkezik, a benne található karotinoidok megkötik a szabad gyököket.
  • Bőven tartalmaz luteint és zeaxantint is. Ezek a természetes karotinoid vegyületek együttesen kiemelten védik a szemet a káros fénysugarak ellen.
  • Vitaminok közül A- és az E-vitamin található benne nagyobb mennyiségben.
  • Gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban, Omega-6 tartalma is kiemelkedő, ezek együttesen segítik a koleszterinszint szabályozását.

A csípős paprikamagolaj konyhai felhasználása

A csípős paprikamagolaj a paprika lelkét, a legteljesebb aromáját tartalmazza, így kiválóan alkalmas az ételek - utólagos - fűszerezésére, ízesítésére. Ha kedveljük a csípős ízeket és a paprika aromáját, akkor bátran használjuk olyan fogásoknál, amelyekbe fűszerpaprikát tennénk - például pörkölteknél, magyaros leveseknél és egytálételeknél -, mert a legegyszerűbb ételeket is fenséges lakomává varázsolja, plusz ízt és színt adva nekik. Sőt pácokat, dresszinget, valamint salátaolajat is készíthetünk a segítségével.

Tipp: mivel nem finomított olajról van szó, ezért hosszan tartó sütésre-főzésre nem alkalmas, hiszen kevéssé hőstabil, könnyen megég, így egyrészt keserűvé válik, másrészt a benne lévő értékes összetevők is sérülnek.

Mibe tehetjük?

  • halászlébe, bablevesekbe, gulyáslevesbe, vagy bármilyen magyaros levesbe
  • zöldségkrémekbe vagy krémlevesekbe utólagos ízesítőként
  • főzelékekbe (bab, borsó, zöldbab, krumpli stb.)


A hidegen sajtolt olajok előnye

A hidegen sajtolt olaj a legtisztább formája a növényi olajoknak. A hidegen préseléses eljárás során csak mechanikai eszközöket használnak - nem alkalmaznak semmiféle kémiai anyagot vagy bármilyen más adalékot. Egyszóval ez a paprikamagolaj nincs finomítva, csak a paprikamag tiszta esszenciáját tartalmazza, így a benne lévő tápanyagok és ízek 100%-ban megmaradnak.

Összetevők és allergén információk

100% paprikamag olaj.

A termék származási helye

Magyarország

Tápanyagtartalom 100g termékben

Energia:
900 kcal
3700 kJ
Zsír:
100 g
- amelyből telített zsírsavak:
10 g
Szénhidrát:
0 g
- amelyből cukrok:
0 g
Fehérje:
0 g
Só:
0 g

Tárolási információ

Száraz hűvös napfénytől védett helyen tartandó

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
2490Ft
Bezár
0 Ft / db
1890Ft
1890 Ft/db
Egységár: 7560 Ft/liter
db
- +
Bezár
0 Ft / db
5790Ft
5790 Ft/db
Egységár: 11580 Ft/liter
db
- +
Bezár
0 Ft / db
2890Ft
2890 Ft/db
Egységár: 11560 Ft/liter
db
- +