Hidegensajtolt napraforgó olaj Solio 1 l
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
- +4235
Termék leírása
Mindenki jól ismeri a finomított (sütő-főző) napraforgó-étolajat, amit nem szabad összetéveszteni a hidegen préselt - azaz csak mechanikai eljárással készült - napraforgómag olajjal. Ez a változat egy vegyszerektől és adalékoktól mentes tiszta olaj, ami semmilyen káros adalékanyagot nem tartalmaz. A napraforgó magja kitűnő természetes forrása a fehérjéknek, a vitaminoknak, az ásványi anyagoknak és az esszenciális zsírsavaknak. Ezek az értékes összetevők teljes mértékben megmaradnak a hidegen préselt napraforgómag-olajban, támogatva mindennapi jólétünket.
A hidegen sajtolásos eljárásnak köszönhetően ennek a napraforgóolajnak intenzív íze és illata van. Ha most próbálnád ki először, számíts rá, hogy ebben is eltér a finomított változattól.
A hidegen préselt napraforgómag olaj:
- gazdag E-vitamin-forrás és az egyik legerősebb antioxidáns, amely segít megkötni a szervezetben a szabad gyököket. Ezzel erősíti az immunrendszerünket illetve segít védekezni a baktériumok és vírusok ellen
- nem tartalmaz koleszterint, ellenben magas a lecitin tartalma, így hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez, tehát remek alternatív zsiradéktípus
- esszenciális zsírsavakban és fehérjében gazdag, kiváló energiaforrás
- sárga színét a benne található karotinoidnak köszönheti, ami szintén antioxidáns hatású, illetve jótékonyan hat a bőr, a haj és a köröm állapotára is
- méregtelenítő és tisztító hatással rendelkezik, kúraszerűen is alkalmazhatjuk
Hogyan használjuk a hidegen sajtolt napraforgómag olajat?
A hidegen préselt napraforgóolajat - a legtöbb hidegen sajtolt olajjal ellentétben - lehet hevíteni, de mivel teljesen kezeletlen természetes olajról van szó, így nem ajánlott sem túl magas hőmérsékletre, sem túl hosszan melegíteni, mert könnyen megég, ami sem az étel ízének, sem az egészségünknek nem tesz jót.
Ha egészségtudatosabban szeretnénk főzni, akkor használhatjuk bátran a finomított étolaj helyett, de számoljunk intenzív ízével és illatával. Azt nagyon fontos még megjegyezni, hogy az étel íze más lesz tőle, mint a finomított étolajoktól. Nem jobb vagy rosszabb, egyszerűen csak más.
Számtalan pozitív tulajdonságát legjobban úgy aknázhatjuk ki, ha hidegen fogyasztjuk. Ebben az esetben adhatjuk szószokhoz vagy mártásokhoz, ízesíthetünk vele utólag leveseket, főzelékeket, de salátákra locsolva is jól működik.
Nem ajánlott belőle majonézt készíteni, valamint mustárral, citromlével vagy édesítőszerekkel se nagyon jó keverni, mert a végeredmény kesernyés ízű lesz. Viszont egy kis gyümölcsecettel együtt isteni salátaöntet válik belőle.
A hidegen sajtolt olaj
A hidegen sajtolt olaj a legtisztább formája a növényi olajoknak. Ez a hidegen préseléses eljárásnak köszönhető, amely során csak mechanikai eszközöket használnak - nem alkalmaznak semmiféle kémiai anyagot vagy bármilyen más adalékot. Egyszóval ez az olaj nincsen finomítva, csak a napraforgómag tiszta esszenciáját tartalmazza, így a benne lévő ízek és tápanyagok megmaradnak.