Hidegensajtolt mákolaj Solio 500 ml
várható kiszállítás: 2025-04-04, péntek
- +4987
Termék leírása
A mákolaj jobbnál jobb hatóanyagokkal rendelkezik, ráadásul bőségesen, így érdemes minden nap használni, hiszen hatékonyan támogathatjuk vele az egészségünket.
Mit tapasztalhatunk, ha rendszeresen fogyasztjuk?
- Legismertebb tulajdonsága a csontokra és csontrendszerünkre gyakorolt pozitív hatása. Ezt a benne lévő foszfornak köszönheti, ami biztosítja, hogy a mákban alapvetően is magas koncentrációban megtalálható kalcium jól beépülhessen a csontokba. Ez segíthet csökkenteni a csontszövetek leépülését, éppen ezért csontritkulás esetén nagyon hatékonyan működik.
- Használatával növelhetjük szellemi teljesítőképességünket is, miközben egyszerre erősíti és nyugtatja az idegeinket.
- Kedvező zsírsavösszetétele miatt fogyasztásával megelőzhető az embólia vagy a trombózis kialakulása.
- A mákolaj kedvezően befolyásolhatja a magas vérnyomást, vérképző hatása is van, illetve segíti karbantartani a vér koleszterinszintjét.
A mákolaj konyhai felhasználása
Ízesítésre, főzésre még kevesen használják, pedig valódi gasztronómiai kalandokat is megélhetünk, ha nyitottak vagyunk a mákolaj ilyesfajta alkalmazására. Markáns, erőteljes íze és illata miatt a mákrajongóknak szinte kötelező darab, hiszen valóban magában hordozza a mákra jellemző intenzív aromákat. A mák karakteres íze pedig kifejezetten jól illik süteményekbe, péksütikbe és különböző desszertekbe, de joghurtokat, salátákat és gyümölcsleveseket is ízesíthetünk vele. A keleti konyha régóta előszeretettel alkalmazza, például érdemes kipróbálni citromos sült halra locsolva, mert valóban egyedülálló ízesítésű ételt kapunk így.
A hidegen sajtolt olajok előnye
A hidegen sajtolt olaj a legtisztább formája a növényi olajoknak. A hidegen sajtolt mákolaj nem alkalmas sütésre és főzésre, hiszen nem hőstabil, ellenben hihetetlenül egészséges. Ez a hidegen préseléses eljárásnak köszönhető, amely során csak mechanikai eszközöket használnak - nem adnak hozzá semmiféle kémiai anyagot vagy bármilyen más adalékot. Egyszóval nincsen finomítva, csak a mákszemek tiszta esszenciáját tartalmazza, így a benne lévő ízek és tápanyagok megmaradnak.