Hidegensajtolt mákolaj Solio 200 ml
várható kiszállítás: 2024-09-24, kedd
- +4235
Termék leírása
A mák olaj formájában is hihetetlenül gazdag tárháza az egészséges összetevőknek, amik kiemelten pozitív hatást gyakorolnak a szervezetünkre.
- Legfontosabb tulajdonsága, hogy nagyon magas szinten támogatja a csontrendszert, megállíthatja és akár vissza is fordíthatja a csontszövetek leépülését, azaz a csontritkulást. Ezt a hatását foszfortartalmának köszönheti, ami biztosítja, hogy a mákban lévő - magas koncentrációban jelenlévő - kalcium beépülhessen a csontokba.
- Használata erősíti az idegeket, növeli a szellemi teljesítőképességet, és nyugtató hatású.
- Zsírsavösszetételének köszönhetően megelőzheti a trombózis és az embólia kialakulását.
- Segít karbantartani a vér koleszterinszintjét, csökkentheti a magas vérnyomást, és vérképző hatása is ismert.
A mákolaj konyhai felhasználása
A mákolaj konyhai használata itthon kevésbé ismert, de ez senkit ne akadályozzon meg abban, hogy kipróbálja ezt a fantasztikus olajat. Mákrajongóknak meg különösen ajánlott, hiszen íze és illata is nagyon karakteres, esszenciálisan tartalmazza a mákaromát. Ez a jellegzetes aroma nagyon jól érvényesül süteményekben, péksütikben, és egyéb desszertekben, de akár gyümölcsleveket, salátákat és joghurtot is ízesíthetünk vele. A keleti konyha is előszeretettel használja, például érdemes kipróbálni meglocsolni vele a citromos halat, mert így egy igazán különleges ízvilágú ételt kapunk!
A hidegen sajtolt olajok előnye
A hidegen sajtolt olaj a legtisztább formája a növényi olajoknak. A hidegen sajtolt mákolaj nem alkalmas sütésre és főzésre, hiszen nem hőstabil, ellenben hihetetlenül egészséges. Ez a hidegen préseléses eljárásnak köszönhető, amelynek során csak mechanikai eszközöket használnak - nem adnak hozzá semmiféle kémiai anyagot vagy bármilyen más adalékot. Egyszóval nincsen finomítva, csak a mákszemek tiszta esszenciáját tartalmazza, így a benne lévő ízek és tápanyagok megmaradnak.