Hidegensajtolt lenmagolaj Solio 500 ml
várható kiszállítás: 2024-10-16, szerda
- +4235
Termék leírása
A hidegen sajtolt lenmagolaj egyik legnagyobb előnye, hogy kiemelkedően gazdag Omega-3 valamint Omega-6 zsírsavakban, ráadásul ezek a zsírsavak az emberi szervezet számára a legkedvezőbb arányban vannak jelen benne.
Ha rendszeresen fogyasztjuk, akkor számtalan pozitív hatását élvezhetjük:
- A lenmagolajban található Omega-3 zsírsav (linolénsav) segíthet megelőzni az érelmeszesedés kialakulását.
- Az Omega-6 és Omega-3 zsírsavak egymást erősítve támogatják a szív- és érrendszer egészséges működését, csökkentik a gyulladások kialakulásának lehetőségét, és agyunk működését is támogatják.
- Nagyszerű gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, például enyhítheti a bélgyulladást, a köszvényt és az ízületi gyulladásokat, ráadásul hatását külsőleg és belsőleg alkalmazva is kifejti.
- Hatékonyan támogatja az emésztést, segítve a belek és a gyomor karbantartását.
- A hormonháztartás egyensúlyára is jó hatással van, kifejezetten ajánlott a menopauza idején, mivel képes csökkenteni a klimax tüneteit.
- A mozgásszerveink és izmaink számára is előnyös, ugyanis támogatja a fehérjék lebontásának folyamatát, meghosszabbítva ezzel a szervezet regenerációs folyamatait.
- Szabályozza az étvágyat, kedvező hatással van az anyagcsere-folyamatokra és a vércukorszintre is.
A szépségápolásban is régóta alkalmazzák, például:
- A bőrre kenve a teljes testen élvezhetjük hidratáló, tápláló és puhító hatásait. Védi a bőrt a hűvös és szeles időjárástól, valamint nyugtatja a napozás utáni irritációt.
- Hajápolásra is használhatjuk, segíti a korpásodás és az ekcéma kezelését, valamint megelőzheti a hajhullást is.
Hogyan fogyasszuk a lenmagolajat?
Rendszeresen, kúraszerűen is fogyaszthatjuk, napi egy-két evőkanállal, így fejti ki legjobban jótékony hatásait. Elkeverhetjük különféle ételekbe, sőt, akár ízesítésre is használhatjuk, de arra figyeljünk, hogy ne forrósítsuk fel, tehát már az elkészült ételhez adjuk hozzá, így a lenmagolaj teljes mértékben megőrzi jótékony hatásait. Ideális választás salátákhoz, de szendvicskrémekbe vagy túróba is tehetjük, sőt gazdagíthatunk vele akár turmixokat és smoothie-kat is.
A hidegen sajtolt olajok előnye
A hidegen sajtolt olaj a legtisztább formája a növényi olajoknak. A hidegen sajtolt lenmagolaj nem alkalmas sütésre és főzésre, hiszen nem hőstabil, ellenben hihetetlenül egészséges. Ez a hidegen préseléses eljárásnak köszönhető, amelynek során csak mechanikai eszközöket használnak - nem adnak hozzá semmiféle kémiai anyagot vagy bármilyen más adalékot. Egyszóval nincsen finomítva, csak a lenmag tiszta esszenciáját tartalmazza, így a benne lévő ízek és tápanyagok megmaradnak.