Hidegensajtolt lenmagolaj Solio 200 ml
várható kiszállítás: 2024-10-16, szerda
- +4235
Termék leírása
Ez az olaj nagyon sok szempontból értékes. Egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy mind Omega-3, mind Omega-6 zsírsavat tartalmaz, ráadásul mindezt olyan arányban, ami az emberi szervezet számára a legoptimálisabb. Ezeken felül még számtalan egyéb előnyös élettani hatással is rendelkezik.
Ezért fogyaszd rendszeresen a hidegen sajtolt lenmagolajat:
- Az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak együttesen hozzájárulnak az egészséges szív- és érrendszeri funkciókhoz, csökkentik a gyulladást és támogatják az agy egészséges működését.
- Omega-3 (linolénsav) tartalma segít megelőzni az érelmeszesedés kialakulását.
- Támogatja az egészséges szív- és érrendszert.
- Serkenti az agyműködést.
- Külsőleg és belsőleg alkalmazva is remek gyulladáscsökkentő, például bélgyulladás, köszvény és ízületi gyulladás esetén egyaránt érdemes alkalmazni.
- Támogatja az emésztőrendszert, segít a belek és a gyomor egészségének megőrzésében.
- Kedvezően hat a hormonegyensúlyra, különösen menopauza idején, mivel csökkentheti a klimax tüneteit.
- Jó hatással van a mozgásszervek és az izmok egészségére, ugyanis lassítja a fehérjék lebontását, ezzel elősegítve a szervezet regenerálódását.
- Szabályozza az étvágyat, pozitívan hat az anyagcserére és a vércukorszintre.
Külsőleg alkalmazva rendkívüli módon képes fokozni a haj és a bőr egészségét, ezért is használják előszeretettel a szépségiparban:
- Télen és ősszel hidratáló, puhító és tápláló hatását élvezhetjük, míg tavasszal valamint nyáron kiválóan nyugtatja a napsugarak miatt erősen igénybevett, száraz, esetleg leégett bőrt.
- A hajunkra is jótékonyan hat: csodákat tesz a száraz és kezelhetetlen fürtökkel, de a korpás és száraz fejbőrt is remekül táplálja, nyugtatja, sőt hajhullás ellen is bevethető.
Hogyan fogyasszuk a lenmagolajat?
A lenmagolaj napi egy-két evőkanállal, kúraszerűen fogyasztva fejti ki legjobban hatását. Tehetjük ételekbe: a legegyszerűbb, ha salátára locsoljuk, turmixba, smoothie-ba vagy túróba, szendvicskrémbe keverjük, de főtt fogásokhoz is adhatjuk. Utóbbi esetben azonban mindenképpen ügyeljünk rá, hogy semmiképpen se hevítsük az olajat, inkább a már kész ételbe keverjük bele, így biztosan megőrzi minden jótékony hatását.
A hidegen sajtolt olajok előnye
A hidegen sajtolt olaj a legtisztább formája a növényi olajoknak. A hidegen sajtolt lenmagolaj nem alkalmas sütésre és főzésre, hiszen nem hőstabil, ellenben hihetetlenül egészséges. Ez a hidegen préseléses eljárásnak köszönhető, amelynek során csak mechanikai eszközöket használnak - nem adnak hozzá semmiféle kémiai anyagot vagy bármilyen más adalékot. Egyszóval nincsen finomítva, csak a mákszemek tiszta esszenciáját tartalmazza, így a benne lévő ízek és tápanyagok megmaradnak.