Hidegensajtolt lenmagolaj Solio 1 l
várható kiszállítás: 2024-10-16, szerda
- +4235
Termék leírása
Ennek a gyönyörű, aranysárga színű olajnak az egyik legfontosabb adottsága, hogy telis-tele van Omega-3 és Omega-6 zsírsavval, méghozzá pont olyan arányban, ahogyan az emberi szervezet számára a legideálisabb. Ezért - és persze sok más előnyös tulajdonsága miatt is - rendszeres fogyasztásával nagymértékben hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez.
Mire is számíthatunk pontosan, ha rendszeresen fogyasztjuk a lenmagolajat?
- Az Omega-3 zsírsavnak (linolénsavnak) különösen nagy szerepe van az érelmeszesedés kialakulásának megelőzésében.
- Az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak együttesen hozzájárulnak az egészséges szív- és érrendszeri funkciókhoz, csökkentik a gyulladást és támogatják az agy egészséges működését.
- Ezen felül a lenmagolaj nagyszerű gyulladáscsökkentő, amit belsőleg és külsőleg is tudunk alkalmazni - segíthet a bélgyulladásban, a köszvényben, és az ízületi gyulladásokban is.
- Fogyasztásával sokat tehetünk az emésztésünkért, mert segít karbantartani a beleket és a gyomrot.
- Jó hatással van a hormonegyensúlyra, különösen ajánlott a menopauza időszakában, mivel csökkentheti a klimax tüneteit.
- Fogyasztásával kedvezhetünk a mozgásszervrendszernek, és az izmoknak, mert elnyújtja a fehérjék lebontását, ezzel pedig segíti a szervezet regeneráló hatásainak meghosszabbítását.
- Szabályozza az étvágyat, jótékonyan hat az anyagcsere-folyamatokra és a vércukorszintre is.
A lenmagolajat a bőrünkre és a hajunkra is kenhetjük, nem véletlen, hogy a szépségipar is régóta használja.
Külsőleg alkalmazva a következőket tapasztalhatjuk:
- Az egész testünkön élvezhetjük hidratáló, tápláló és puhító tulajdonságait. Hűvös és szeles időben védi, napozás után pedig megnyugtatja a bőrt.
- Hajápoló szerként is hatékony, hiszen jó hatással van a korpásodásra és az ekcémára, használatával akár a hajhullást is megelőzhetjük.
Hogyan fogyasszuk a lenmagolajat?
A lenmagolajat érdemes kúraszerűen, napi egy-két evőkanállal fogyasztani, így fejti ki a legjobban a jótékony hatását. Ízesíthetünk vele salátákat, belekeverhetjük túróba vagy szendvicskrémekbe, de turmixok és smoothie-k gazdagítására is felhasználhatjuk. Főtt fogásokhoz is kiváló, de fontos, hogy ilyenkor ne hevítsük, hanem mindig a főzés végén, az elkészült ételhez adjuk hozzá, így 100%-ban megőrzi jótékony hatását.
A hidegen sajtolt olajok előnye
A hidegen sajtolt olaj a legtisztább formája a növényi olajoknak. A hidegen sajtolt lenmagolaj nem alkalmas sütésre és főzésre, hiszen nem hőstabil, ellenben hihetetlenül egészséges. Ez a hidegen préseléses eljárásnak köszönhető, amelynek során csak mechanikai eszközöket használnak - nem adnak hozzá semmiféle kémiai anyagot vagy bármilyen más adalékot. Egyszóval nincsen finomítva, csak a lenmag tiszta esszenciáját tartalmazza, így a benne lévő ízek és tápanyagok megmaradnak.