Hidegensajtolt barackmagolaj Solio 200 ml
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
- +4235
Termék leírása
A sárgabarackot mindannyian jól ismerjük, szeretjük, a nyár egyik legmeghatározóbb és legkedveltebb gyümölcseként rengeteg formában találkozunk vele. A magját is sokan kedveljük - és milyen jól tesszük, hiszen tele van szuper értékes összetevőkkel. Hidegen préselési eljárással pedig kiemelkedő gyógyhatású olaj is készíthető belőle.
Miért fogyasszunk hidegen préselt barackmagolajat?
A barackmagolaj alább felsorolt jótékony hatásai több mint meggyőzőek:
- Támogatja a pajzsmirigy optimális működését.
- Tisztítja az érfalakat, enyhíti a visszeres panaszokat.
- Serkenti a vérkeringést, így támogatja a szív munkáját.
- Rendkívül gazdag A- és E-vitaminban.
- Egészséges a zsírsav összetétele, rendkívül magas arányban tartalmaz telítetlen zsírokat.
- Jótékonyan hat az emésztésre, konkrét emésztési panaszok esetén is alkalmazható.
- Lefekvés előtt fogyasztva idegnyugtató hatású, segíti az elalvást.
TIPP: Kúraszerűen, azaz napi rendszerességgel fogyasztva érdemes alkalmazni.
Barackmagolaj a bőrünk egészségéért
Külsőleg alkalmazva a barackmagolaj mondhatni a hidegen préselt olajok királya, nem véletlen, hogy az egyik legjobb növényi alapú masszázsolajnak is a barackmagolajat tartják. Nagyon kellemes érzés a bőrünkre kenni, hihetetlen gyorsan felszívódik, és nem hagy maga után ragadós, zsíros érzést. A-vitamin tartalmával hozzájárul bőrünk egészségének fenntartásához, E-vitaminjai pedig védik a sejteket, valamint megkötik a szabadgyököket. Mindezeken felül bőrtápláló, regeneráló, bőrfiatalító, ránctalanító hatásai is ismertek, de nagyon jót tesz a gyulladt, sérült és száraz bőrnek is - például kiválóan nyugtatja az ekcémás vagy ekcémára hajlamos bőrt, miközben csökkenti a viszketést és hidratál is. Zuhanyozás után, még a nedves bőrbe masszírozva remek, természetes testápoló, alkalmazható narancsbőr esetén, sőt még a kisbabák érzékeny bőrére is alkalmazható.
A barackmagolaj konyhai felhasználása
Pozitív élettani hatásait nem csupán külsőleg fejti ki, hanem belsőleg is, ha felhasználjuk az ételeink elkészítéséhez. Jól passzol például a müzlikhez, granolákhoz, de tehetjük turmixokba és joghurtba is. A konyhai felhasználás során azonban mindenképpen figyeljünk rá, hogy ne melegítsük, ne hevítsük, csak utólag ízesítsük vele az adott fogást.
A hidegen sajtolt olajok előnye
A hidegen sajtolt olaj a legtisztább formája a növényi olajoknak. A hidegen sajtolt barackmagolaj nem alkalmas sütésre és főzésre, hiszen nem hőstabil, ellenben hihetetlenül egészséges. Ez a hidegen préseléses eljárásnak köszönhető, amely során csak mechanikai eszközöket használnak - nem adnak hozzá semmiféle kémiai anyagot vagy bármilyen más adalékot. Egyszóval nincsen finomítva, csak a barackmag tiszta esszenciáját tartalmazza, így a benne lévő ízek és tápanyagok megmaradnak.