Készíts valódi olasz pizzát otthon - kompromisszumok nélkül!
Ismerős a helyzet, amikor az étteremben rendelt, vagy a házhoz szállított pizzának köze sincs ahhoz, amire vágytál? Nyers maradt, vagy éppen túlsült, nem finom a szósz, rossz minőségű rajta valamelyik feltét, kevés a sajt, esetleg ki is hűlt mire megkaptad? Van ennél bosszantóbb? Holott te csak egy egyszerű, de igazán jó pizzára vágytál!
A pizzakészítés nem igényel Michelin-csillagos séfet, de minőségi alapanyagokat annál inkább, hiszen nem megfelelő hozzávalókból hogyan is lehetne jó pizzát készíteni?
A jó pizzához jó alapanyagok kellenek
A megoldás kézenfekvő, sőt nagyon egyszerű is: készítsünk valódi olasz pizzát otthon. A házi pizza - egy kis odafigyeléssel - biztosan olyan lesz, amilyet megálmodtunk magunknak, hiszen az alapanyagokat hozzá mi magunk válogathatjuk össze. Nincs zsákbamacska, nincs kompromisszum!
Szerezzünk be egy prémium pizzalisztet, amit az olaszok kifejezetten a pizzához álmodtak meg, és egy kész, ízesített pizzaszószt, ami elhozza a konyhánkba a napsütötte és ízekben gazdag Olaszországot! A többi pedig már gyerekjáték, hiszen a feltéteket úgy variálhatjuk, amivel egyetlen kész vagy rendelt pizza sem tud versenybe szállni. Így pedig garantáltan siker koronázza majd a pizzakészítést, a csalódás pedig messze elkerül minket.
A tökéletes pizzaliszt
Az 5-Stagioni pizzaliszt tökéletes választás egy valódi olasz pizza elkészítéséhez. Ezt a 00 jelölésű lisztfajtát kifejezetten pizzakészítéshez fejlesztették ki: megfelelő a fehérjetartalma, az őrlése és a sikér (a glutén) minősége is. Ez a három tulajdonság a garancia arra, hogy a belőle készült tészta rugalmas, könnyű, belül puha, kívül pedig ropogós lesz. A lényeg: igazi jó olasz pizzát otthon is csak igazi jó olasz pizzalisztből készíthetünk.
Ízletes, valódi olasz pizzaszósz - készen
A szósz legalább olyan fontos egy pizzán, mint maga a tészta. Természetesen itt is az a legjobb, ha saját kezűleg készítjük el a magunk mártását, ám ha nem akarunk ezzel túl sokat pepecselni, attól tartunk, hogy a paradicsom nem elég érett hozzá, vagy nem tudjuk igazán jól fűszerezni, akkor használjunk kész pizzaszószt. Arra azonban érdemes figyelni, hogy olyat válasszunk, ami tényleg olasz életérzéssel gazdagítja a pizzánkat. Ilyen a Mutti pizzaszósz, amit egy valódi olasz család készít szerető gondoskodással. És bár ez egy kész mártás, mégsem tartalmaz mást, csak passzírozott paradicsomot, fokhagymát, olívaolajat és hagyományos olasz fűszereket, azaz bazsalikomot, oregánót és kakukkfüvet.
Mi teheti még olaszosabbá a pizzát?
A tökéletes lisztből készült tésztával és az eredeti olasz szósszal készült pizza már biztos nem fog csalódást okozni, főleg, ha az általunk megkívánt feltétek is rákerülnek, például egy kis olasz kolbász vagy némi érlelt olasz sonka, mozzarella, pár szem, finom olajbogyó vagy pikáns kapribogyó. A végén, néhány csepp olívaolaj sem árt a tetejére, mielőtt betoljuk a sütőbe, így ízesebb és szaftosabb lesz a pizza, és megóvhatjuk az esetleges kiszáradástól is.