Hagyományos tökmagolaj Őrségi Batha-Porta 500 ml
várható kiszállítás: 2024-10-16, szerda
- +4235
Termék leírása
Az Őrségi tökmagolaj olajütéses eljárással készül, ami egy régi hagyományos módszer az olaj kinyerésére. A tökmag a mechanikus préselés folyamata során felhevül és enyhén megpörkölődik, ezért az olaj - miközben megőrzi a tökmag valamennyi értékes hatóanyagát - egy finoman pörkölt aromát is kap. Az Őrségi Batha Porta tökmagolaja kizárólag tiszta tökmagolajat tartalmaz, amelyben semmilyen adalékanyag vagy ízfokozó nincs.
A tökmag önmagában is isteni ropogtatnivaló, olaj formájában pedig kifejezetten sokféle módon fel lehet használni. Az Őrségi Batha Porta tökmagolaja nagyon népszerű, mégpedig azért, mert nem csupán egészséges, de rendkívül ízletes is. Mivel isteni finom az ételekbe, és fogyasztása jót tesz a szervezetünknek, érdemes jobban megismerkedni vele és beépíteni a mindennapjainkba.
Hogyan támogatja a tökmagolaj az egészségünket?
- A tökmagolaj egyik legkiemelkedőbb előnye, hogy hatékonyan segít a prosztataproblémák kezelésében.
- Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően enyhíti a prosztata jóindulatú megnagyobbodás problémáinak tüneteit. Nem véletlen, hogy minden prosztatagondot kezelő gyógykészítmény tartalmaz tökmagot.
- Természetes gyulladáscsökkentő tulajdonságának köszönhetően az ízületi, bélrendszeri és felső légúti gyulladások tüneteit is hatékonyan csillapítja.
- Fogyasztása hozzájárulhat a máj optimális működéséhez.
- Koleszterincsökkentő tulajdonsága támogatja a szív- és érrendszer egészségét.
- Gazdag antioxidáns tartalma miatt erősítheti az immunrendszert.
- Külsőleg használva - a bőrre kenve - öregedésgátló hatású, és hajhullás ellen is hatékony, ha pakolásként alkalmazzuk.
Hogyan használjuk az őrségi tökmagolajat a konyhában?
Az őrségi tökmagolajat - amelyet népszerűsége miatt az őrség aranyának is neveznek - érdemes kéznél tartani a konyhában, hiszen elég csak egy pár csepp belőle és máris kész az ízutazás. Egy egyszerű salátát, grillezett vagy párolt zöldséget is új szintre emelhetsz vele, de krémlevesek tálalásakor is használhatod - nemcsak látványos, hanem ízletes plusz elem lehet a tányéron. Ha szeretsz szószokat vagy mártásokat készíteni, ez a tökmagolaj ide is remek választás. Csepegtetheted pirítósra, vagy tunkoltsz bele friss kenyeret – mindkét esetben mennyei! Fontos, hogy ne hevítsd fel a használatkor, mindig csak a kész ételekhez add hozzá, mert magas hő hatására csökken a tápanyagtartalma.
Mi a hagyományosan sajtolt tökmagolajok előnye?
Az őrségi tökmagolajat hagyományos préseléssel - olajütéssel - állítják elő. A hagyományos olajpréselés abban különbözik a klasszikus hidegen sajtolásos eljárástól, hogy az olajütéses módszer során a mag felhevül, minimálisan pörkölődik, így sokkal aromásabb, ízletesebb lesz a kinyert olaj. Természetesen akárcsak a hidegen sajtolásnál, itt sem történik semmiféle vegyi vagy kémiai beavatkozás a préselés során, ahogyan tartósítószert vagy bármilyen más adalékanyagot sem adnak hozzá. Viszont az így készült olaj ízben aromásabb, ínycsiklandóbb lesz, éppen ezért nemcsak egészségügyi célokra nagyon jó, hanem csodás dolgokat varázsolhatunk vele a konyhában is.