Hagyományos tökmagolaj Őrségi Batha-Porta 250 ml
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
- +4235
Termék leírása
Az őrségi tökmagolaj egy különleges eljárással, úgynevezett olajütéssel készül. Ez egy régi, hagyományos, mechanikus préselési forma, amely során a tökmag felhevűl, és ezáltal enyhén megpörkölődik. Az így kinyert olaj teljesen tiszta marad, tele a tökmag értékes hatóanyagaival, ízében pedig kellemesen érezhető az enyhén pörkölt tökmagaroma. Tisztaságát annak is köszönheti, hogy az eljárás során nem adnak hozzá semmiféle adalékanyagot, vegyszert vagy ízfokozót, így csak a 100%-os, tiszta tökmagolajat tartalmazza annak minden előnyével!
Ez a hagyományosan sajtolt olaj tökéletesen ötvözi mindazt, amit annyira szeretünk a tökmagban: egyszerre nagyon finom és kifejezetten egészséges. Már maga a tökmag is egy fantasztikus ropogtatnivaló, olaj formájában pedig még több módon felhasználhatjuk a konyhában és élvezhetjük kellemes, karakteres aromáját.
Ám a tökmagolajjal nem csupán különféle kulináris kalandokat élhetünk át: szuper egészségvédő és egészségmegőrző tulajdonságait is élvezhetjük - ezért IS érdemes rendszeresen használni mind a konyhában, mind azon túl is.
A tökmagolaj jótékony hatásai
- A legismertebb és legmeghatározóbb tulajdonsága a prosztatára és annak egészségére gyakorolt pozitív hatása. Használata az ilyen jellegű problémák esetén kifejezetten javasolt, hiszen csökkenti a prosztata gyulladását, mérsékli a jóindulatú megnagyobbodását, valamint enyhíti a további kényelmetlen tüneteket. Nem véletlenül tartalmaz minden ilyen jellegű gyógykészítmény tökmagot.
- Ízületi, bélrendszeri és légúti panaszok esetén is alkalmazható, mivel remek gyulladáscsökkentő.
- Fogyasztásával segítjük a máj egészséges működését.
- Jó hatással van az érrendszerre, a szívre, és koleszterincsökkentő tulajdonsággal is rendelkezik.
- Bővelkedik antioxidánsokban, ezért immunrendszerünket is erősíti.
- Bőrünkre kenve kiváló bőrápoló és öregedésgátló, de a hajnak szintén jót tesz - érdemes hajhullás esetén is alkalmazni külsőleg.
Hogyan használjuk az őrségi tökmagolajat a konyhában?
Nem nehéz vele különleges és karakteres ízvilágú ételeket készíteni, csak néhány csepp kell belőle, és máris érvényesülnek a pörkölt tökmag ínycsiklandó aromái. Istenien passzol nyers vagy grillezett zöldségekhez, de a saláták is nagyon szeretik. Csepegtethetjük krémlevesekre a tálalásnál: nem csupán a látvány lesz szemet gyönyörködtető, de a leves ízét is feldobja. Pácokhoz, különböző szószokhoz és mártásokhoz szintén kiváló. Ha az egyszerű, de nagyszerű dolgok híve vagy, akkor pedig tunkolj bele friss kenyeret vagy locsold pirítósra, hidd el, isteni finom mindkettővel.
A használatánál egy dologra érdemes figyelni: ne hevítsd! Mindig utólag, a már elkészült ételt ízesítsd vele, így őrizheti meg az olaj teljes tápanyagtartalmát és aromáit.
Mi a hagyományosan sajtolt tökmagolajok előnye?
Az őrségi tökmagolajat hagyományos préseléssel - olajütéssel - állítják elő. A hagyományos olajpréselés abban különbözik a klasszikus hidegen sajtolásos eljárástól, hogy az olajütéses módszer során a mag felhevül, minimálisan pörkölődik, így sokkal aromásabb, ízletesebb lesz a kinyert olaj. Természetesen akárcsak a hidegen sajtolásnál, itt sem történik semmiféle vegyi vagy kémiai beavatkozás a préselés során, ahogyan tartósítószert vagy bármilyen más adalékanyagot sem adnak hozzá. Viszont az így készült olaj ízben aromásabb, ínycsiklandóbb lesz, éppen ezért nemcsak egészségügyi célokra nagyon jó, hanem csodás dolgokat varázsolhatunk vele a konyhában is.