Hagyományos tökmagolaj Őrségi Batha-Porta 100 ml
várható kiszállítás: 2024-10-16, szerda
- +4235
Termék leírása
Az őrségi tökmagolaj hagyományos eljárással - úgynevezett olajütéssel készül. Ez a módszer - amely során a tökmag a mechanikus préselés közben felhevül és kissé megpörkölődik, - a legtisztább formájában őrzi meg a tökmag összes értékes hatóanyagát, miközben ízében jól érvényesül az enyhén pörkölt tökmag aromája. Ráadásul így a nem tartalmaz semmi mást, mint 100% tökmagolajat, felesleges adalékanyagok és ízfokozók nélkül.
Az Őrségi Batha Porta hagyományosan sajtolt tökmagolaj népszerűsége abban rejlik, hogy egyszerre nagyon finom és kifejezetten egészséges is. A tökmag már önmagában isteni ropogtatnivaló, olaj formájában pedig sokféle módon élvezhetjük az ízeit. Mivel még az egészségünket is támogatja, érdemes minél gyakrabban használni a konyhánkba.
Hogyan támogatja a tökmagolaj az egészségünket?
- Egyik legkiemelkedőbb egészségvédő tulajdonsága, hogy prosztataproblémák esetén hihetetlenül hatásos.
- Csökkenti a gyulladást, segít jóindulatú megnagyobbodás esetén, és az egyéb kellemetlen tüneteket is enyhíti. Nem véletlen, hogy minden prosztataproblémára előállított gyógykészítmény tartalmaz tökmagot.
- Természetes gyulladáscsökkentő hatása miatt segít ízületi, bélrendszeri valamint felső légúti gyulladások esetén.
- Fogyasztásával támogathatjuk májunk működését.
- Koleszterincsökkentő tulajdonsága jó hatással van a szívünkre és az érrendszerünkre.
- Gazdag antioxidánsokban, így az immunrendszerünket is erősíti.
- Külsőleg alkalmazva - bőrünkre kenve - öregedésgátló hatását is kifejti, de hajhullás ellen szintén kiváló, ha pakolást készítünk belőle.
Hogyan használjuk az őrségi tökmagolajat a konyhában?
Ezt a tökmagolajat - amelyet népszerűsége miatt az őrség aranyának is neveznek - érdemes mindig a kezed ügyében tartani a konyhában, hiszen már pár csepp is csodákra képes: varázslatos, különlegesen karakteres ízt kölcsönözhet az ételeidnek.😋. Például bármilyen egyszerű salátát, grillezett vagy párolt zöldséget azonnal feldobhatsz, ha meglocsolod az aromás tökmagolajjal. De krémlevesek tetejére is csepegtetheted a tálalásnál, egyrészt nagyon mutatós, másrészt isteni finom. Ha szeretsz szószokat vagy mártásokat készíteni, a tökmagolaj itt is tökéletes választás. De akár friss kenyeret is tunkolhatsz bele, vagy cseppentheted pirítósra, mert mennyei mindkettővel! Egy dologra figyelj, amikor használod: ne hevítsd! Mindig csak utólag add az ételekhez, ugyanis melegítéssel veszít értékes tápanyagaiból.
Mi a hagyományosan sajtolt tökmagolajok előnye?
Az őrségi tökmagolajat hagyományos préseléssel - olajütéssel - állítják elő. A hagyományos olajpréselés abban különbözik a klasszikus hidegen sajtolásos eljárástól, hogy az olajütéses módszer során a mag felhevül, minimálisan pörkölődik, így sokkal aromásabb, ízletesebb lesz a kinyert olaj. Természetesen, akárcsak a hidegen sajtolásnál, itt sem történik semmiféle vegyi vagy kémiai beavatkozás a préselés során, ahogyan tartósítószert vagy bármilyen más adalékanyagot sem adnak hozzá. Viszont az így készült olaj ízben aromásabb, ínycsiklandóbb lesz, éppen ezért nemcsak egészségügyi célokra nagyon jó, hanem csodás dolgokat varázsolhatunk vele a konyhában is.