Földimogyoróvaj Nuts & Berries 500 g
várható kiszállítás: 2024-12-09, hétfő
- +4235
Termék leírása
A földimogyorókrém vagy más néven földimogyoróvaj egy fantasztikus, krémes állagú kanalazható magkrém, ami tulajdonképpen nem más, mint a pörkölt földimogyoró mag 100%-os krémes állagú változata.
Krémességét a saját olajtartalmának köszönheti, és csak a földimogyoró tiszta esszenciáját tartalmazza. Tele van nélkülözhetetlen, értékes tápanyagokkal, mindenféle pozitív tulajdonsággal, ami igazán egészségessé és táplálóvá teszi. Mindemellett pedig nagyon finom és sokoldalúan felhasználható!
Mitől jó egy földimogyorókrém?
- akkor a legértékesebb, ha a földimogyoró az egyetlen összetevője
- elengedhetetlen, hogy kiváló minőségű földimogyoróból készüljön
- élvezeti értéke akkor az igazi, ha igazán krémes az állaga
Ma már a földimogyorókrém számtalan helyen és számtalan formában beszerezhető, hiszen egy igen népszerű konyhai alapanyagról beszélünk. Ám érdemes tudatosan választani, ugyanis sokszor találkozhatunk a boltok polcain (feleslegesen) édesített-, esetleg pálmaolajatat vagy tartósítószereket is tatartalmazó változattal. Ezért vásárlás előtt figyelmesen olvassuk el az összetevők listáját, hogy valóban jó minőségű - és felesleges adalékoktól mentes - mogyoróvajat válasszunk.
A Magosboltban mindig törekszünk arra, hogy az általunk forgalmazott magkrémek se tartósítószert, se más felesleges adalékanyagot ne tartalmazzanak.
Mivel a Nuts & Berries földimogyoróvaj csak és kizárólag földimogyorót tartalmaz, így a fogyasztását laktóz-, glutén- vagy cukormentes valamint vegán és paleo életmódot folytatók számára is jó szívvel ajánljuk, sőt némi odafigyelés mellett többféle diétás étrendbe is remekül beilleszthető. Magas és komplex tápértéke miatt a sportolóknak is jól jöhet.
Miért egészséges a földimogyoró?
- Tele van vitaminokkal, esszenciális zsírsavakkal, fehérjékkel, magas a tápértéke és az ásványianyag-tartalma
- Bővelkedik rostban, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az emésztőrendszer és a belek egészségesen működjenek. Például egy teáskanálnyi földimogyoró (vagy belőle a krém) annyi rostot tartalmaz, mint egy szelet rozskenyér
- Kiváló B-vitamin forrás, az antioxidáns tartalmáról az E-vitamin gondoskodik, K-vitamin tartalma is figyelemre méltó, nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, kalciumot, magnéziumot, cinket, foszfort, rezet, mangánt, szelént, pantoténsavat, niacint valamint fitoszterineket és luteint.
- A földimogyoró rengeteg egészséges zsírt is tartalmaz, ezért a fogyasztásával hozzájárulhatunk a szívbetegségek megelőzéséhez is, valamint az érrendszerünknek is jót teszünk.
Egy dologra azonban nagyon fontos odafigyelni! - a földimogyoróra érzékeny, allergiás személyek számára a fogyasztása komoly, akár életveszélyes tüneteket is okozhat!
Hogyan készül a földimogyoróvaj?
Először megpörkölik a földimogyorót olaj hozzáadása nélkül, majd apró darabokra aprítják. Ezután elkezdik krémesíteni, ami miatt elkezdi kiengedi a benne található olajat, és így tovább krémesíti önmagát. Végül az elkészült földimogyoróvajat üvegbe töltik, lezárják, hogy minél tovább megőrizhesse minőségét és állagát.
Tipp:
Ha házilag készítenél földimogyoróvajat, érdemes adni hozzá egy csipet sót is, ez ugyanis még jobban kihozza a mogyoró ízét, és az állagának is jót tesz: még krémesebb lesz.
Hogyan használd a földimogyoróvajat?
A földimogyorókrém egy igazán szuper konyhai alapanyag, ami egyszerre finom és (mértékkel fogyasztva!) egészséges, ráadásul rendkívül sokoldalúan felhasználható. Reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna vagy vacsora? Mindegyiket fel tudja dobni!
Eheted simán kiskanállal (vagy nagykanállal 🙂), de rengeteg egyéb módon is felhasználhatod. Például kenheted kenyérre, kekszre, palacsintára vagy gofrira - önmagában vagy némi lekvárral, mézzel és gyümölcsökkel együtt -, gazdagíthatod vele a turmixokat, smoothie-kat, fagylaltokat, de süteményekbe, müzliszeletbe is nagyon passzol. Sőt, ha igazi gasztrokalandra vágynál, bolondíts meg vele sós fogásokat - nem véletlen, hogy az ázsiai konyha előszeretettel alkalmazza főételek készítéséhez is.
A Magosboltban is szívesen kísérletezünk vele, például ezekben az isteni receptekben is megtalálod: