Földimogyoróvaj földimogyoró darabokkal Nuts & Berries 500 g
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
- +4235
Termék leírása
A földimogyorókrém vagy más nevén földimogyoróvaj egy krémes állagú, kanalazható magkrém, ami a hántolt és pörkölt földimogyoró 100%-os, krémesített változata. Krémességét a saját olajtartalmának köszönheti, és csak a földimogyoró tiszta esszenciáját tartalmazza. Tele van nélkülözhetetlen, értékes tápanyagokkal és olyan tulajdonságokkal, amelyek igazán egészségessé és táplálóvá teszik. Mindemellett fantasztikusan finom és sokoldalúan felhasználható!
A földimogyorókrém akkor a legértékesebb, ha csak egyetlen összetevőből, földimogyoróból készül, és akkor lesz a legjobb minőségű, ha a földimogyoró, amiből a krém készül, maga is jó minőségű. Na meg persze, attól is, ha jó krémesre van készítve.
A földimogyorókrémek népszerűségét mutatja, hogy ma már számtalan helyen, számtalan verzióban elérhetőek. Azonban érdemes odafigyelni hogy milyen változat kerül a kosarunkba, mivel egyes gyártók (teljesen feleslegesen) édesítik a termékeiket, esetleg pálmaolajatat vagy tartósítószereket is tesznek bele. Éppen ezért vásárlás előtt érdemes figyelmesen elolvasni az összetevők listáját, hogy valóban jó minőségű - és felesleges adalékoktól mentes - mogyoróvajat válasszunk.
A Magosboltban folyamatosan törekszünk arra, hogy az általunk forgalmazott magkrémek se tartósítószert, se más felesleges adalékanyagot ne tartalmazzanak.
Mivel ez a magkrém csak és kizárólag földimogyorót tartalmaz, így bátran fogyaszthatják laktóz-, glutén- vagy cukormentes, valamint vegán és paleo étrendet követők, de egy kis odafigyeléssel többféle diétába is nagyon jól alkalmazható. A sportolók körében szintén kedvelt magas és komplex tápértéke miatt.
Miért egészséges a földimogyoró?
- Igen gazdag vitaminokban, esszenciális zsírsavakban, fehérjében valamint magas a tápértéke és az ásványi anyag tartalma.
- A benne található nagy mennyiségű rost elengedhetetlen az emésztőrendszer és a belek egészségének megőrzésében. Egy teáskanálnyi belőle annyi rostot tartalmaz, mint például egy szelet rozskenyér!
- Kiváló B-vitamin forrás, az antioxidánsról az E-vitamin gondoskodik, K-vitamin tartalma is figyelemre méltó, és nagy mennyiségben van benne kálium, kalcium, magnézium, cink, foszfor, réz, mangán, szelén, pantoténsav, niacin, fitoszterinek és lutein.
- A földimogyoró rengeteg egészséges zsírt is tartalmaz, ezért a fogyasztásával hozzájárulhatunk a szívbetegségek megelőzéséhez is, valamint az érrendszerünknek is jót teszünk.
Egy dologra azonban nagyon fontos odafigyelni! - a földimogyoróra érzékeny, allergiás személyek számára a fogyasztása komoly, akár életveszélyes tüneteket is okozhat!
Hogyan készül a földimogyoróvaj?
Első lépésben a földimogyorót olaj hozzáadása nélkül megpörkölik, majd kisebb darabokra aprítják. Ezt követően krémesítik, ami miatt elkezdi kiengedi a benne található olajat,és így tovább krémesíti önmagát. Végül az elkészült földimogyoróvajat üvegbe töltik, lezárják, hogy minél tovább megőrizhesse minőségét és állagát.
Tipp:
Ha házilag készítenéd el a földimogyoróvajat, érdemes egy csipet sót is hozzá adnod, ez ugyanis még jobban kihozza a mogyoró ízét, ráadásul az állagának is jót tesz: még krémesebb lesz.
Hogyan használd a földimogyoróvajat?
A fenti tények alapján bátran kijelenthetjük, hogy a földimogyoróvaj egy szuper alapanyag a konyhánkban. Ezt az is alátámasztja, hogy nem csupán finom, de bizony a felhasználási területe is igen színes: reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára, vacsorára egyaránt fogyasztható, önmagában (simán kanalazva) vagy valamilyen más ételbe, italba belekeverve, belesütve vagy belefőzve. Ez igazából ez csak tőled függ.
Fogyaszthatod akár csak önmagában, simán kanalazva is 🙂, de kenheted kenyérre, kalácsra, gofrira, kekszre, palacsintába, és ha mellé egy kis lekvárt, mézet vagy friss gyümölcsöt is teszel, még istenibb eredményt kapsz. Turmixokba, smoothie-ba, fagylaltokba, süteményekbe, müzliszeletbe szintén bátran teheted, sőt a sós ételekhez is remekül passzol, nem hiába alapanyag az ázsiai konyhában is a főételek készítéséhez.
A Magosboltban is szívesen kísérletezünk vele, például ezekben az isteni receptekben is megtalálod: