Natúr (pörköletlen) földimogyoró
várható kiszállítás: 2025-01-30, csütörtök
Tartalmaz:
A, B ,C, E vitamin, kalciumban, nátriumban, magnézium, réz, foszfor, kálium, cinkforrás. Miért jó? A földimogyoró vitaminokban gazdag, egészséges táplálék. Olajtartalma magas (40-50%), koleszterin csökkentő hatású. Az egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag táplálkozás, pl. földimogyoró fogyasztása is segíthet a szívbetegség...
- +4805
Termék leírása
Földimogyoró natúr (pörköletlen)
A, B ,C, E vitamin, kalciumban, nátriumban, magnézium, réz, foszfor, kálium, cinkforrás.
Miért jó?
A földimogyoró vitaminokban gazdag, egészséges táplálék. Olajtartalma magas (40-50%), koleszterin csökkentő hatású. Az egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag táplálkozás, pl. földimogyoró fogyasztása is segíthet a szívbetegségek kivédésében.
Csillapítja a vérzést, csökkenti a vérnyomást, és gyógyítja a tüdőt is.
Fehérjetartalma is jelentős, ami a vegetáriánus táplálkozás híveinek nyújthat nagy segítséget.
Értékes összetevője a B-vitamin, az antioxidáns E-vitamin és gyulladáscsökkentő hatása is jelentős.
Magas rosttartalma miatt az emésztés szempontjából is előnyös a fogyasztása, ugyanis erősíti a hasnyálmirigyet, nedvesíti a beleket, fokozza a bélmozgást, valamint kiegyensúlyozza a gyomor működését.
Fontos:
A földimogyoró az egyik leggyakoribb allergén, az arra érzékenyek számára súlyosan allergizáló hatású, légzészavarokat okozhat, sőt, életveszélyes állapotot is előidézhet.
Felhasználása:
A földimogyoró natúr változatát leginkább főzéshez - főleg keleti ételekhez használják. Frissen pörkölve sokkal inkább érvényesülnek az ételben az aromái, tehetjük salátákhoz, levesekhez, zöldséges ételekhez, tésztákhoz és rizshez is.
Tehetjük még müzlibe, joghurtba vagy süteménybe is, darabolva vagy finomra darálva is. De fogyaszthatjuk rágcsálni valóként vagy sörkorcsolyaként is, nyersen és pörkölve egyaránt. Érdemes kipróbálni otthon frissen pörkölni, az eredmény összehasonlíthatatlan az előre pörkölt változataival.
Érdekesség:
Az amerikaiak a polgárháború idején kezdték el nagyra értékelni a mogyoró illetve a mogyoróvaj értékes tulajdonságait, mivel a katonák tápláló, energiában gazdag táplálékhoz jutottak általa. Máig nagy becsben tartják ezt a növényt, hatalmas ültetvényeken termesztik az USA-ban, és ez a tevékenység annyira köztiszteletben áll, hogy két elnök is kikerült a mogyorótermesztő farmerek közül (Jefferson és Carter)