Fehércsokis mandulakrém eperrel Mendula 180 g
várható kiszállítás: 2024-09-24, kedd
- +4235
Termék leírása
A mandulakrém vagy más néven mandulavaj egy fantasztikus, kanalazható magkrém, ami tulajdonképpen nem más, mint a pörkölt mandula krémesített változata. Krémességét a saját olajtartalmának köszönheti, és csak a mandula tiszta esszenciája található benne. Tele van nélkülözhetetlen, értékes tápanyagokkal, mindenféle jó tulajdonsággal, ami igazán egészségessé és táplálóvá teszi. A mandulakrém már önmagában is kész kulináris élvezet, ám ez a fehércsokis-epres változat még ellenállhatatlanabb! A csoki és az eper egy olyan klasszikus páros, amelyek bármikor és bármilyen összetevők mellett is jól állnak egymásnak. Ebbe a mandulakrémbe keverve pedig egy kellemes, selymes és lágy ízű finomságot hoznak létre.
A fehércsoki édes és könnyed ízével nagyon gyorsan rabul ejti az embert, liofilizált eperrel megspékelve pedig ez a magkrém különleges alkalmakkor is biztos sikert arat. A liofilizált eper kapcsán fontos tudni, hogy a gyümölcsöt hozzáadott vegyszerek és tartósítószerek nélkül szárítják, és ez az eljárás mind ízében, mind beltartalmilag 95-97%ban megőrzi az eper tulajdonságait. Ezért ha liofilizált epret fogyasztunk, lényegében olyan, mintha friss epret ennénk!
Miért egészséges a mandula?
- A mandula az egyik legértékesebb olajos mag, ami kedvező élettani hatásainak és sokszínű felhasználási módjainak köszönheti népszerűségét. A macaron rajongók biztosan igenlően bólogatnak, hiszen ennek a gyönyörű és egyben ízletes süteménynek az egyik legfontosabb alapanyaga szintén a finomra őrölt mandula. Ott van például a marcipán is, ami ugyancsak nincs mandula nélkül, de a tejallergiások és laktózérzékenyek is méltán kedvelik, ők ugyanis növényi tej formájában is fogyaszthatják, illetve sokféleképpen felhasználhatják. A gluténmentes étrendben szintén fontos szerepe van: a belőle készült mandulaliszt is gluténmentes.
- A mandula - mint általában a csonthéjasok - gazdag esszenciális aminosavakban és rostokban, vitaminokban és fehérjékben, valamint ásványi anyagokban is. Erős antioxidáns hatású a benne található E-vitaminnak köszönhetően, ami például segíti a szervezet méregtelenítő folyamatait, és fokozza az ellenálló képességét.
- Fogyasztása csökkentheti a krónikus fájdalmakat és izomgörcsöket, erősíti és védi a csontokat, köszönhetően a benne található foszfor, kalcium és magnéziumnak. Utóbbi kifejezetten jó hatással van az agy működésére, mérsékli a stresszt, a szellemi fáradtságot és az ingerlékenységet is.
- A szívünk egészségére is pozitív hatással lehet a benne található jótékony zsírsavaknak köszönhetően, amelyek egyébként a gyulladásgátlásban szintén jelentős szerepet játszanak.
- Gazdag fehérjében és rostban, ezzel is támogatja az anyagcsere-folyamatokat, tehát jó hatása van az emésztésre, salaktalanítja a szervezetet, mindemellett pedig segít szabályozni a koleszterin- és vércukorszintet is.
- Ráadásul tele van értékes tápanyagokkal és energiával, így például rohanós hétköznapokon vagy sportolás alkalmával gyorsan és egészségesen feltölthetjük energiaraktárainkat vele, sőt, ropogtatásával a teltségérzetet is növelhetjük.
- Egészséges életmódba is használható a fehércsokis-epres mandulakrém, hiszen az alapja 85%-ban mandula, a benne lévő liofilizált epret tartósítószer és vegyszer nélkül szárítják, így olyan az íze, akár a friss gyümölcsé, és - a liofilizált szárításnak köszönhetően - a beltartalmi értékei is magas szinten megmaradnak. A hozzáadott jó minőségű fehér csoki szintén része lehet a tudatos táplálkozásnak, hiszen mértékkel fogyasztva beilleszthető a kiegyensúlyozott étrendbe, nem beszélve arról, hogy a lelkünknek is “teljesség élményt” ad, ha néha egy-egy falat csokit megengedünk magunknak.
Hogyan használd a fehércsokis-epres mandulavajat?
Ez a magkrém tökéletes önmagában is - ízre olyan mintha a mandulához epret és fehércsokit adnánk, csak ez a krémes változata, ráadásul a fogyasztásához elég egy kiskanál. De mennyei finomság kenyérre, palacsintára, kekszre vagy friss gyümölcsre kenve, turmixba, smoothie-ba, vagy zabkásába, joghurtba és túróba keverve is.
Fontos! - ha sokáig nem használjuk a magkrémet, teljesen természetes, hogy a sűrűje leülepedik az üveg aljára, mivel a termék nem tartalmaz állagjavítókat. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint felkeverni.
Hogyan készülnek a magkrémek?
Első lépésben olaj hozzáadása nélkül megpörkölik a magvakat, majd kisebb darabokra aprítják. Ezután következik a krémesítés, amikor a magvak kiengedik a bennük lévő olajtartalmat, ennek köszönhetően pedig a magkrém még tovább krémesíti önmagát.
Mitől jó minőségű egy magkrém?
A jó minőségű magkrém két fontos feltételnek kell, hogy megfeleljen: kiváló minőségű magból készüljön és legyen nagyon krémes. Illetve fontos, hogy mielőtt magkrémet választunk, mindig olvassuk el figyelmesen az összetevők listáját, hiszen sokszor - a magkrémeknél teljesen feleslegesen - pálmaolajat, tartósítószert, állagjavító vagy térfogatnövelő adalékanyagokat adnak hozzájuk. A Magosboltban nagyon figyelünk arra, hogy jó minőségű és felesleges adalékoktól mentes magkrémeket kínáljunk.
A minőségi magkrémek azonban nem feltétlenül csak natúrak, nyugodtan válasszunk ízesített típusokat is. Az ilyen magkrémeknél viszont ügyeljünk rá, hogy az ízesítés olyan természetes alapanyagokkal történjen, mint pl. a fűszerek vagy a liofilizált gyümölcsök. Ezek jól kiegészítik és még ínycsiklandóbbá, még ellenállhatatlanabbá teszik a magkrémeket. A Magosbolt kínálatában természetesen ilyen termékek is találhatóak.
A magkrémek fogyasztását ajánljuk laktóz- és gluténmentes, valamint vegán és paleo életmódot folytatók számára is, de egy kis odafigyeléssel különféle diétás étrendekbe szintén jól beilleszthetőek. A sportolók körében is kedveltek magas és komplex tápértékük miatt.
Összetevők és allergén információk
Nyomokban más dióféléket és földimogyorót tartalmazhat.
Hozzáadott emulgeálószert nem tartalmaz, ezért a termékben lévő természetes olaj különválhat a krémtől, ami egy természetes folyamat.