FB pixel
Kategóriák
Extraszűz olívaolaj Pietro Coricelli 500 ml
Készlethiány

Extraszűz olívaolaj Pietro Coricelli 500 ml

Hamarosan érkezik!
Szeretnél elsők között értesülni arról, hogy újra elérhető a Extraszűz olívaolaj Pietro Coricelli 500 ml termék?
Add meg a neved és az email címed, és amint a termék újra elérhető, értesítünk róla emailben!
Tartalmaz: A, D, E, K vitamin, jód. Miért jó? Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik alapvető hozzávalója, napjainkban Görögországban, Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában készítik és használják a legtöbb olívaolajat. Bizonyított tény, hogy a szív és érrendszeri megbetegedések előfordulása ezekben az országokban lényegesen ritkább az európai átlagnál. Sajnos ez ...

Termék leírása

 

 

 

Tartalmaz:

A, D, E, K vitamin, jód.

 

 

Miért jó?

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik alapvető hozzávalója, napjainkban Görögországban, Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában készítik és használják a legtöbb olívaolajat. Bizonyított tény, hogy a szív és érrendszeri megbetegedések előfordulása ezekben az országokban lényegesen ritkább az európai átlagnál. Sajnos ez nem mondható el rólunk, magyarokról, ugyanis hazánk sajnos élen jár a szívproblémák gyakoriságában.

A legjobb minőségű olíva olaj az extra szűz, hihetetlenül jótékony hatásai elsősorban annak köszönhetőek, hogy valóban extra szűz marad, előállítása során nem alkalmaznak sem oldószert, sem hőt, és nem adnak hozzá semmilyen tartósítószert vagy adalékot sem. Így megőrzi eredeti zamatát, vitamintartalmát, értékes és magas telítetlen zsírsavtartalma nem károsodik, antioxidánsokban is rendkívül gazdag marad. Ezért az olívaolaj nagyon jó alternatíva egyéb zsírok helyettesítésére, és így számos egészségkárosító tényezőt is kiküszöböl. Kiemelkedően jó élettani hatásai miatt folyékony aranynak is nevezik -nem érdemtelenül, tehát ajánlott beépíteni a felhasználását a mindennapokba.

Fogyasztása csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kockázatát, megakadályozza a koleszterin lerakódását az erek falán. Segít megelőzni a magas vérnyomás és a vérrögök kialakulását, azaz a trombózis okait, emellett gyulladáscsökkentő és értágító hatással is rendelkezik. Erősíti az izomsejteket és jó hatású a reumás ízületi gyulladások esetén is, magas D vitamin tartalma segíti beépülni a kalciumot a szervezetbe. Alkalmas székrekedés ellen vagy akár gyomorpanaszok enyhítésére, gyomorsav és gyulladás csökkentő hatással is rendelkezik. Könnyen emészthető, gyorsan felbomlik (szétoszlik, emulgeál) az emésztőrendszerben, és kedvezően hat a cukorbetegek szénhidrát anyagcseréjére is. Erős epehajtó hatása is van, rendszeres fogyasztása megakadályozhatja az epekövek kialakulását. Kis mennyiségben zsírszegény étrendekben is jól hasznosítható (pl: máj, epe és hasnyálmirigy betegségek). Antioxidáns hatása révén gátolja a sejtek oxidációját, s ezzel hatékony védelmet nyújt a daganatos betegségek ellen.

 

 

Olívaolaj a szépségápolásban:

Az élelmiszer ipari felhasználása mellett az olívaolaj alkalmazása széles palettán mozog. Régen gyógyszerek alapanyagaként, világításra (olajlámpa), bőrápolásra, szappankészítésre stb. használták, ma már a bőrre és a szervezetre gyakorolt jótékony hatásai egyre szélesebb körben is ismertté válnak.

Kitűnően beválik természetes, hipoallergén bőrápolóként is, jelentős antioxidánstartalmának köszönhetően olyan anyagokkal (mindenekelőtt A és E vitaminnal) látja el a bőrt, amelyek természetesen stimulálják a sejteket, és enyhítik a modern kor ártalmainak hatását. Főleg a bőrre gyakorolt jótékony hatásai kiemelkedőek: gazdag E-vitamin tartalma miatt regeneráló, ránctalanító hatású, magas antioxidáns tartalma miatt sejtregeneráló, öregedésgátló hatású. Növeli a bőr immunitását, heg és sebgyógyító hatása is kiváló. Száraz bőr kezelésére is alkalmas, simává és puhává teszi a bőr felszínét.

Remekül használható a terhességi csíkok ("striák") megjelenésének megelőzésére és a száraz bőr kezelésére. Érdemes kipróbálni arcápolásra is éjszakai krém helyett, de még a szemkörnyék érzékeny bőrének ápolására is hatékonyan működik.

Az extra szűz olívaolaj olyannyira hipoallergén, hogy csecsemők bőrápolására is bátran használhatjuk.

(A hipoallergén kifejezést olyan termékekre használják, amelyeknél minimális a használatukhoz kapcsolódó allergiás reakciók kockázata. A bőrgyógyászatban, jellemzően hipoallergén készítményeket használnak.)

Az extra szűz olívaolajnak a hajápolásban is hasznát vehetjük: általános hajápolásra, de célirányosan a hajvégápolásra és hajhullás megelőzésére is egyaránt kiváló. Körmök erősítésére is használhatjuk, sőt használatával egyben a körmök körüli bőrt is ápolja, szépen rendben tartja.

 

 

Jó tudni:

Az extra szűz olívaolaj bizonyos hőmérséklet alatt (pl. hűtőben tárolás esetén) teljesen zsírszerű állagúvá is dermedhet, szobahőmérsékleten azonban visszanyeri eredeti színét és állagát. Ez a dermedés csupán látszatra lehet zavaró, fontos tudni hogy a minőségére egyáltalán nincs befolyással.

 

 

Felhasználása:

A magyar konyhában nincs hagyománya az olívaolaj használatának, de mivel ma már egyre többen kedvelik a nemzetközi konyhák különböző fogásait, ezzel együtt az olíva olaj használata is egyre szélesebb utat tör magának.

Fontos tudni hogy a különféle olívaolajokat más-más ételekhez és más-más módon érdemes használni.

Az extra szűz olívaolajjal is lehet sütni-főzni ha szeretnénk, de több dolgot érdemes észben tartani:

Bár magas a forráspontja és alkalmas a sütésre-főzésre, de ha sokáig, vagy magas hőfokon hevítjük, nemcsak az ízét, de az értékes tápanyagait is elveszíti. (sőt ha túl sokáig és túl magas hőfokon hevítjük az extra szűz olíva olajat, a magas telítetlen zsírsav tartalma miatt könnyebben megég mint a finomított olajak, és így már kifejezetten káros...) Ilyen használatra tehát érdemes más zsiradékot választani, erre valóak a finomított és magas égési hőfokkal bíró olajak: ( többek közt pl: kókusz vagy pálma olaj) az értékesebb és ízletesebb extra szűz olívaolajat pedig érdemes inkább amolyan fűszerként alkalmazni, és csak tálalás előtt meglocsolni vele az ételt, vagy csak rövid ideig és nem magas hőfokon hevíteni.

Legfőképpen salátákhoz használjuk öntetnek. Nagyon sok dolog passzol jól hozzá, finom és különleges önteteket lehet csinálni vele. Nagyon sok minden jól passzol hozzá, többek között a só és a bors, a balzsamecet, a citromlé, a joghurt, a mustár, a friss zöld fűszerek, a fokhagyma, az olajbogyók, kapribogyók és az aszalt paradicsom, és még még hosszan lehetne sorolni. Persze mindez összefügg az olíva olaj ízével és típusával is.

Hasonlóan (hidegen) használhatjuk még ételekhez adva is. Íze miatt, de tulajdonképpen jótékony hatása miatt is belekeverhetjük szinte bármilyen ételbe, amihez kell „zsiradék”. Csepegtethetjük különböző ételek tetejére tálaláskor, mint pl. levesekre, frissen sültekre és zöldség köretekre, (akár dekorációs céllal is, a krémlevesek tetején kifejezetten guszta), de akár de bele is keverhetjük az ételekbe, mint pl. a levesekbe és főzelékekbe.

 

+egy5let:

Készítsünk otthon fűszeres olíva olajat. Elkészítése kifejezetten egyszerű, viszont az eredmény az nagyszerű! A variációs lehetőségek tárháza túlzás nélkül végtelen, kedvünkre válogathatjuk össze bele a fűszereket a kívánt íz eléréséhez. Csinálhatjuk pikánsra pl. chili paprikával, borssal, fokhagymával, csinálhatjuk friss zöld fűszeresre "olaszosan" pl. bazsalikom, oregáno vagy kakukkfű hozzáadásával, de a "magyaros" vonalat is preferálhatjuk pl. tárkony, borsikafű, kapor összetevőkkel. Működhet fordítva is, hogy nem az olaj ízesítésére fektetjük a hangsúlyt, hanem azt használjuk fel elsősorban amit bele teszünk. Leginkább aszalt paradicsommal szokták csinálni, de itt is "játszik" a fokhagyma, a kapribogyó, még a fenyőmag is, és persze ezt is lehet hasonlóan fűszerezni mint az előbb felsorolt olajokat. Bár itt elsősorban az olajba rakott dolgok felhasználása a cél, az megmaradt fűszeres olaj ugyanúgy felér bármilyen "sima" fűszeres olajjal, sőt a nagyobb mennyiségű tartalom miatt még koncentráltabb és intenzívebb lesz. (Ha ez zavaró, tetszés szerint vissza lehet hígítani olaj hozzáadásával)

Természetesen készíthetünk csak egy fajta ízesítésű fűszerolajat is konkrét célokkal, konkrét ételekhez.

Elkészítése nem bonyolult, mossuk meg és csepegtessük le/szárítsuk meg amiket bele szeretnénk tenni az olajba. Először a hozzávalókat tegyük az üvegbe, öntsük fel az olajjal, úgy hogy minél kevesebb levegős rész maradjon az üvegben. Hagyjuk érlelődni kb 2 hétig. Jobban kijönnek az ízek ha naponta egyszer finoman megforgatjuk az üveget, így egy kicsit átmozgatjuk a tartalmát, így jobban kijönnek az ízek. Ha jól készítjük el, akár hónapokig is eláll.

 

 

 

Érdekességek:

Az extra szűz olívaolajnak nem csak folyékony formájában élvezhetjük jótékony hatását, szappant is készítenek belőle. A jó minőségű termék kizárólag extra szűz olívaolajat tartalmaz. Kivételesen lágy és gyengéd a bőrhöz, a legérzékenyebb bőrűeknek is ajánlott. Hatékonyan felveszi a harcot az ekcémás, allergiás, pikkelysömörös problémákkal szemben is, magas az E-vitamin tartalma elősegíti a hámsejtek és a bőr regenerálódását.

 


Összetevők (allergének kiemelve):

Olívabogyó.


Származási hely:

Olaszország


Összetevők és allergén információk

Olajbogyó.

A termék származási helye

Olaszország

Tápanyagtartalom 100g termékben

Energia:
822 kcal
3378 kJ
Zsír:
91 g
- amelyből telített zsírsavak:
13 g

Ajánlott Termékeink