Egész szemű liofilizált meggy 500 g (5x100g)
várható kiszállítás: 2025-04-04, péntek
- +4987
Termék leírása
A fagyasztva szárított meggy mindig befutó lesz, ha kirobbanó, savanykásan gyümölcsös ízekre vágysz. Egész szemű, de magmentes, szóval bátran ropogtasd. Bizony - jól olvasod - ropogtasd, mert a liofilizált gyümölcs kellemesen ropogós, miközben megőrzi a meggy intenzív ízét. A fagyasztva szárított gyümölcs ugyanis csak a friss gyümölcs nedvességtartalmát veszíti el, amelynek következtében aromája még koncentráltabbá válik. Sőt ebben a formában értékes vitamin- és ásványianyag-tartalmát is megőrzi, akár 95-97%-ban. Egyszóval a liofilizálás során egy csodásan ropogós, ízekben gazdag, egészséges gyümölcsöt kapunk, ami semmiféle tartósítószert, adalékanyagot, színezéket vagy hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
A liofilizált meggy további előnye, hogy míg a friss gyümölcsöt viszonylag gyorsan el kell fogyasztani, addig ez a változat hosszan eláll. Így bármikor bátran felhasználhatjuk és élvezhetjük, ráadásul bárhova magunkkal is vihetjük.
A liofilizált meggy több kiszerelésben is elérhető:
- Liofilizált meggy 20 g
- Liofilizált meggy 50 g
- Liofilizált meggy 100 g
- Liofilizált meggy 500 g (5 x 100 g)
- Liofilizált meggy 1000 g (10 x 100 g)
De mi is az a liofilizált gyümölcs?
A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás, egy nagyon kíméletes tartósítási módszer, ami segít hosszan megőrizni a friss gyümölcs minden előnyös tulajdonságát - mindezt úgy, hogy az eljárás során se tartósítószert, se cukrot, se adalékanyagokat vagy mesterséges színezéket nem alkalmaznak.
Mi is pontosan a liofilizálás? Lényegében ez az eljárás a gyümölcs víztelenítését jelenti. A feldolgozásra szánt gyümölcsöt rögtön a leszedése után lefagyasztják, majd alacsony nyomáson szárítják, így a gyümölcsben lévő víz gőzzé alakul.
Mivel a fagyasztva szárított gyümölcs nem tartalmaz vizet, ezért textúrája kellemesen ropogóssá válik.
A liofilizált gyümölcs előnyei:
- mindig a legérettebb és legzamatosabb állapotában szedik le, ettől lesz igazán ízletes a végeredmény
- 100% gyümölcstartalmú, és a liofilizálási eljárásnak köszönhetően íze tiszta, koncentrált, és még a friss változatnál is intenzívebb.
- a kíméletes tartósítási módszernek hála a gyümölcs az értékes összetevőit 95-97%-ban megőrzi, ezért ásványianyag- és vitamintartalma is szinte teljesen megmarad
- nem tartalmaz semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, tartósítószert vagy más adalékanyagot
- nagyon egészséges és számtalan módon felhasználható
- az év bármely szakaszában beszerezhető, és élvezhető
Tárolási információ: FONTOS! - hogy a liofilizált termékeket jól záródó zacskóban vagy dobozban tároljuk, mivel csak így őrzik meg hosszú ideig kellemes roppanósságukat. Ha huzamosabb ideig érintkeznek a levegővel, megszívják magukat párával, emiatt megpuhulnak, azaz “gumissá” válnak.
A meggy egészségügyi előnyei
A meggy élénk és gyönyörű bordó színe is kivételes tulajdonságairól árulkodik: remek gyulladáscsökkentő, bioflavonoid és antocián tartalma miatt kiváló antioxidáns-forrás. Fogyasztásával bőven vihetünk be A- és C-vitamint a szervezetünkbe, magas rosttartalma miatt pedig az emésztési problémákon is segíthet. Ráadásul folsavat is tartalmaz, amely támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatait.
A liofilizált meggy pozitív élettani hatásai majdnem száz százalékban megegyeznek a friss gyümölcsével, hiszen, ahogy fentebb is írtuk, a liofilizálási eljárással a gyümölcs tápértéke szinte teljesen megmarad.
Mire használhatod a liofilizált meggyet?
A liofilizált meggy sokoldalúan használható finomság. Ha meg tudod állni, hogy ne majszold el magában az összeset, akkor rengeteg mindent ízesíthetsz, feldobhatsz és kiegészíthetsz vele.
- Turmixba, smoothie-ba, müzlibe, granolába és zabkásákba szórva mindent sokkal ízesebbé és egészségesebbé varázsol.
- Intenzív ízével bármilyen desszertet feldobhatsz.
- Összetörve, darálva pohárkémekhez, pudingokhoz is adhatod, de sütemények tésztájába, és különböző krémekbe is belekeverheted.
- Házi készítésű bonbonok, csokoládék fantasztikus összetevője lehet, és még ehető díszítésként is alkalmazhatod.
- Nyáron isteni gyümölcsös limonádékba, télen pedig a teádat is kellemesen megízesíti.
Tipp: Ha liofilizált meggyet teszel a müzlidbe vagy granoládba, felöntöd tejjel, joghurttal vagy bármilyen más folyadékkal, majd hagyod puhulni, a meggy nedvességet szív magába, és állagában kicsit hasonló lesz, mint a friss változat!
Ha a friss meggy a kedvenced, és még nem próbáltad a liofilizált változatot, akkor itt az ideje, hogy megkóstold!
Ha pedig már ismered, ne habozz, tedd a kosárba, hiszen tudod, hogy milyen fantasztikusan finom! 🙂