FB pixel
Kategóriák
Egész szemű liofilizált meggy 20 g

Egész szemű liofilizált meggy 20 g

db
- +
1390Ft / db
Egységár: 69500 Ft / kg
Kosárba teszem!
0 Ft / db
1390Ft
helyszíni átvétel: 2025-04-03, csütörtök, 12 órától
várható kiszállítás: 2025-04-04, péntek

Élvezd a liofilizált meggy intenzív, friss ízét - bármelyik évszakban! Olyan aromás, olyan pikánsan friss, mintha csak most szedted volna a meggyfa ágáról. 100% gyümölcs kompromisszumok, felesleges adalékanyagok és hozzáadott cukor nélkül. Csak meggy, semmi más tisztán a legérettebb, legfinomabb állapotában szüretleve!

Termék leírása

A fagyasztva szárított meggy mindig befutó lesz, ha kirobbanó, savanykásan gyümölcsös ízekre vágysz. Egész szemű, de magmentes, szóval bátran ropogtasd. Bizony - jól olvasod - ropogtasd, mert a liofilizált gyümölcs kellemesen ropogós, miközben megőrzi a meggy intenzív ízét. A fagyasztva szárított gyümölcs ugyanis csak a friss gyümölcs nedvességtartalmát veszíti el, amelynek következtében aromája még koncentráltabbá válik. Sőt ebben a formában értékes vitamin- és ásványianyag-tartalmát is megőrzi, akár 95-97%-ban. Egyszóval a liofilizálás során egy csodásan ropogós, ízekben gazdag, egészséges gyümölcsöt kapunk, ami semmiféle tartósítószert, adalékanyagot, színezéket vagy hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

A liofilizált meggy további előnye, hogy míg a friss gyümölcsöt viszonylag gyorsan el kell fogyasztani, addig ez a változat hosszan eláll. Így bármikor bátran felhasználhatjuk és élvezhetjük, ráadásul bárhova magunkkal is vihetjük.

A liofilizált meggy több kiszerelésben is elérhető:

De mi is az a liofilizált gyümölcs?

A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás, egy nagyon kíméletes tartósítási módszer, ami segít hosszan megőrizni a friss gyümölcs minden előnyös tulajdonságát - mindezt úgy, hogy az eljárás során se tartósítószert, se cukrot, se adalékanyagokat vagy mesterséges színezéket nem alkalmaznak.
Mi is pontosan a liofilizálás? Lényegében ez az eljárás a gyümölcs víztelenítését jelenti. A feldolgozásra szánt gyümölcsöt rögtön a leszedése után lefagyasztják, majd alacsony nyomáson szárítják, így a gyümölcsben lévő víz gőzzé alakul. 

Mivel a fagyasztva szárított gyümölcs nem tartalmaz vizet, ezért textúrája kellemesen ropogóssá válik.

A liofilizált gyümölcs előnyei:

  • mindig a legérettebb és legzamatosabb állapotában szedik le, ettől lesz igazán ízletes a végeredmény
  • 100% gyümölcstartalmú, és a liofilizálási eljárásnak köszönhetően íze tiszta, koncentrált, és még a friss változatnál is intenzívebb.
  • a kíméletes tartósítási módszernek hála a gyümölcs az értékes összetevőit 95-97%-ban megőrzi, ezért ásványianyag- és vitamintartalma is szinte teljesen megmarad
  • nem tartalmaz semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, tartósítószert vagy más adalékanyagot
  • nagyon egészséges és számtalan módon felhasználható
  • az év bármely szakaszában beszerezhető, és élvezhető 

Tárolási információ: FONTOS! - hogy a liofilizált termékeket jól záródó zacskóban vagy dobozban tároljuk, mivel csak így őrzik meg hosszú ideig kellemes roppanósságukat. Ha huzamosabb ideig érintkeznek a levegővel, megszívják magukat párával, emiatt megpuhulnak, azaz “gumissá” válnak.

A meggy egészségügyi előnyei

A meggy élénk és gyönyörű bordó színe is kivételes tulajdonságairól árulkodik: remek gyulladáscsökkentő, bioflavonoid és antocián tartalma miatt kiváló antioxidáns-forrás. Fogyasztásával bőven vihetünk be A- és C-vitamint a szervezetünkbe, magas rosttartalma miatt pedig az emésztési problémákon is segíthet. Ráadásul folsavat is tartalmaz, amely támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatait.

A liofilizált meggy pozitív élettani hatásai majdnem száz százalékban megegyeznek a friss gyümölcsével, hiszen, ahogy fentebb is írtuk, a liofilizálási eljárással a gyümölcs tápértéke szinte teljesen megmarad.

Mire használhatod a liofilizált meggyet?

A liofilizált meggy sokoldalúan használható finomság. Ha meg tudod állni, hogy ne majszold el magában az összeset, akkor rengeteg mindent ízesíthetsz, feldobhatsz és kiegészíthetsz vele.

  • Turmixba, smoothie-ba, müzlibe, granolába és zabkásákba szórva mindent sokkal ízesebbé és egészségesebbé varázsol.
  • Intenzív ízével bármilyen desszertet feldobhatsz.
  • Összetörve, darálva pohárkémekhez, pudingokhoz is adhatod, de sütemények tésztájába, és különböző krémekbe is belekeverheted.
  • Házi készítésű bonbonok, csokoládék fantasztikus összetevője lehet, és még ehető díszítésként is alkalmazhatod.
  • Nyáron isteni gyümölcsös limonádékba, télen pedig a teádat is kellemesen megízesíti.

Tipp: Ha liofilizált meggyet teszel a müzlidbe vagy granoládba, felöntöd tejjel, joghurttal vagy bármilyen más folyadékkal, majd hagyod puhulni, a meggy nedvességet szív magába, és állagában kicsit hasonló lesz, mint a friss változat!

Ha a friss meggy a kedvenced, és még nem próbáltad a liofilizált változatot, akkor itt az ideje, hogy megkóstold! 

Ha pedig már ismered, ne habozz, tedd a kosárba, hiszen tudod, hogy milyen fantasztikusan finom! 🙂

Összetevők és allergén információk

100 % meggy

A termék származási helye

Hollandia

Tápanyagtartalom 100g termékben

Energia:
347 kcal
1472 kJ
Zsír:
1,0 g
- amelyből telített zsírsavak:
0,5 g
Szénhidrát:
82 g
- amelyből cukrok:
82 g
Fehérje:
1,0 g
Só:
2,0 g

Tárolási információ

Száraz hűvös napfénytől védett helyen tartandó

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / db
21900Ft
21900 Ft/db
Egységár: 43800 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
31800Ft
Bezár
0 Ft / db
4690Ft
4690 Ft/db
Egységár: 46900 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
35900Ft