Egész szemű liofilizált málna 100 g
várható kiszállítás: 2025-04-04, péntek
- +4987
Termék leírása
A liofilizált málnát teljesen érett, friss gyümölcsből készítik, így az év bármely szakában élvezhető. A fagyasztva szárítás (liofilizálás) folyamata során teljesen kivonják belőle a nedvességet, így a málna kellemesen ropogós lesz, miközben megőrzi koncentrált ízét. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy hosszú ideig eltartható és könnyen szállítható legyen, ami hatalmas előny a gyakran összenyomódó, összetörő és gyorsan romló friss változattal szemben. Ráadásul a liofilizált málna mentes minden adaléktól, tartósítószertől és cukortól, így természetes és egészséges választás.
A liofilizált málna több kiszerelésben is elérhető:
- Liofilizált málna 20 g
- Liofilizált málna 50 g
- Liofilizált málna 100 g
- Liofilizált málna 500 g (5 x 100 g)
- Liofilizált málna 1000 g (10 x 100 g)
De mi is az a liofilizált gyümölcs?
A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás, egy nagyon kíméletes tartósítási módszer, ami segít hosszan megőrizni a friss gyümölcs minden előnyös tulajdonságát - mindezt úgy, hogy az eljárás során se tartósítószert, se cukrot, se adalékanyagokat vagy mesterséges színezéket nem alkalmaznak.
Mi is pontosan a liofilizálás? Lényegében ez az eljárás a gyümölcs víztelenítését jelenti. A feldolgozásra szánt gyümölcsöt rögtön a leszedése után lefagyasztják, majd alacsony nyomáson szárítják, így a gyümölcsben lévő víz gőzzé alakul.
Mivel a fagyasztva szárított gyümölcs nem tartalmaz vizet, ezért textúrája kellemesen ropogóssá válik.
A liofilizált gyümölcs előnyei:
- mindig a legérettebb és legzamatosabb állapotában szedik le, ettől lesz igazán ízletes a végeredmény
- 100% gyümölcstartalmú, és a liofilizálási eljárásnak köszönhetően íze tiszta, koncentrált, és még a friss változatnál is intenzívebb.
- a kíméletes tartósítási módszernek hála a gyümölcs az értékes összetevőit 95-97%-ban megőrzi, ezért ásványianyag- és vitamintartalma is szinte teljesen megmarad
- nem tartalmaz semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, tartósítószert vagy más adalékanyagot
- nagyon egészséges és számtalan módon felhasználható
- az év bármely szakaszában beszerezhető, és élvezhető
Tárolási információ: FONTOS! - hogy a liofilizált termékeket jól záródó zacskóban vagy dobozban tároljuk, mivel csak így őrzik meg hosszú ideig kellemes roppanósságukat. Ha huzamosabb ideig érintkeznek a levegővel, megszívják magukat párával, emiatt megpuhulnak, azaz “gumissá” válnak.
A málna egészségügyi előnyei
A málna nemcsak finom, de nagyon egészséges is. Kiemelkedő antioxidáns-forrás, és tele van olyan fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mint a C-vitamin, B6-vitamin, folsav, jód, kálium, mangán és réz. Gazdag rostokban, flavonoidokban és fitonutriensekben, amelyek hozzájárulhatnak a szervezet egészséges működéséhez és az immunrendszer erősítéséhez.
Mire használd a liofilizált málnát?
A legnehezebb feladat a liofilizált málna kapcsán, hogy ne fald be az egészet egyszerre. 🙂 Ha ez sikerül, akkor számtalan módon felhasználhatod:
- Add turmixokhoz, müzlikhez, smoothie-khoz, granolákhoz, ezáltal még ízletesebbé és még egészségesebbé teheted őket.
- Sütikhez, pudingokhoz, tésztákhoz is isteni: csak keverd bele bármelyikbe a málnadarabkákat, hogy még ízletesebbé varázsolhasd vele a desszerteket és édességeket.
- Limonádéhoz, teához egyenesen fenséges: hihetetlenül feldobja nyáron a jeges limonádét, télen a teát.
- Használd házi csokikhoz, bonbonokhoz: felejthetetlen ízélményt nyújt az édességekben - főként a csokival alkot tökéletes párost!
Tipp: Ha liofilizált málnát teszel a müzlidbe vagy granoládba, felöntöd tejjel, joghurttal vagy bármilyen más folyadékkal, majd hagyod puhulni, a málna nedvességet szív magába, és állagában kicsit hasonló lesz, mint a friss változat!
Egyszóval az egész szemű liofilizált málna praktikus, ízletes és egészséges választás, amely mindig a rendelkezésedre áll. Élvezheted önmagában vagy számtalan ételbe felhasználhatod - a lehetőségek tárháza szinte végtelen! Málnakedvelőknek kötelező kipróbálni! 😏