Egész szemű liofilizált fekete ribizli 500 g (5x100 g)
várható kiszállítás: 2025-04-04, péntek
- +4987
Termék leírása
A liofilizált fekete ribizli (ribiszke) szinte sokkolni fogja az ízlelőbimbóidat kirobbanó, telt, nagyon gyümölcsös és kissé fanyarkás aromájával. Olyan, mintha egy szem liofilizált ribizlibe több friss szemet sűrítettek volna bele, így fogyasztásával igazán emlékezetes kulináris élményben lesz részed. A liofilizált fekete ribizli koncentrált ízét a fagyasztva szárításos eljárásnak köszönheti: ilyenkor a gyümölcs elveszti a nedvességtartalmát, ami miatt az íze még teltebbé válik, miközben szinte semmit sem veszít értékes vitamin- és ásványianyag-tartalmából - akár 95-97%-ban is megőrzi azt.
A fagyasztva szárított ribizli szemek kellemesen ropogósak, és hihetetlenül egészségesek, miközben nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, tartósítószert vagy mesterséges adalékanyagot.
A fekete ribiszkét frissen nem tudod sokáig tárolni, aránylag gyorsan el kell fogyasztani, ám liofilizált állapotában hosszan eltartható, így bármikor - akár a tél közepén is - élvezheted és felhasználhatod.
A liofilizált fekete ribizli több kiszerelésben is elérhető:
- Liofilizált fekete ribizli 20 g
- Liofilizált fekete ribizli 50 g
- Liofilizált fekete ribizli 100 g
- Liofilizált fekete ribizli 500 g (5 x 500 g)
- Liofilizált fekete ribizli 1000 g (10 x 500 g)
De mi is az a liofilizált gyümölcs?
A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás, egy nagyon kíméletes tartósítási módszer, ami segít hosszan megőrizni a friss gyümölcs minden előnyös tulajdonságát - mindezt úgy, hogy az eljárás során se tartósítószert, se cukrot, se adalékanyagokat vagy mesterséges színezéket nem alkalmaznak. Mi is pontosan a liofilizálás? Lényegében ez az eljárás a gyümölcs víztelenítését jelenti. A feldolgozásra szánt gyümölcsöt rögtön a leszedése után lefagyasztják, majd alacsony nyomáson szárítják, így a gyümölcsben lévő víz gőzzé alakul.
Mivel a fagyasztva szárított gyümölcs nem tartalmaz vizet, ezért textúrája kellemesen ropogóssá válik.
A liofilizált gyümölcs előnyei:
- mindig a legérettebb és legzamatosabb állapotában szedik le, ettől lesz igazán ízletes a végeredmény
- 100% gyümölcstartalmú, és a liofilizálási eljárásnak köszönhetően íze tiszta, koncentrált, és még a friss változatnál is intenzívebb.
- a kíméletes tartósítási módszernek hála a gyümölcs az értékes összetevőit 95-97%-ban megőrzi, ezért ásványianyag- és vitamintartalma is szinte teljesen megmarad
- nem tartalmaz semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, tartósítószert vagy más adalékanyagot
- nagyon egészséges és számtalan módon felhasználható
- az év bármely szakaszában beszerezhető, és élvezhető
Tárolási információ: FONTOS! - hogy a liofilizált termékeket jól záródó zacskóban vagy dobozban tároljuk, mivel csak így őrzik meg hosszú ideig kellemes roppanósságukat. Ha huzamosabb ideig érintkeznek a levegővel, megszívják magukat párával, emiatt megpuhulnak, azaz “gumissá” válnak.
A fekete ribizli egészségügyi előnyei
A bogyós gyümölcsökről köztudott, hogy hihetetlenül pozitív az egészségre gyakorolt hatásuk, és nincs ez másként a fekete ribizlivel sem.
A természet tökélyre fejlesztette, hogy ez az apró kis fekete szemű gyümölcs hogyan tud magában annyi C-vitamint tartani, amennyit csak lehetséges! Ez az egyik szuper ereje, ugyanis 100 gramm gyümölcsben a napi ajánlott C-vitamin mennyiség 226 százaléka található meg! Ez már eleve az “azta!” kategóriába tartozik, de ez még nem minden, mert ezen kívül is akadnak olyan tulajdonságai, amelyek valódi “feketeöves” egészségbajnokká teszik a fekete ribizlit:
- fekete-lilás árnyalatát a benne lévő antociánoknak köszönheti, amik öregedést lassító és erős gyulladáscsökkentő hatással is bírnak.
- jelentős antioxidáns-forrás, gazdag vasban és kalciumban, amik segíthetik a vörösvértest-képzést.
- ha pedig természetes módon szeretnénk A-, B1-, B5-, B6 vitaminhoz jutni, vagy foszfort és magnéziumot juttatni a szervezetünkbe, akkor ugyan csak érdemes a fekete ribizlit választanunk.
Mire használd a liofilizált fekete ribizlit?
Elkötelezett ribizlirajongók magában is fogyaszthatják, de remekül lehet vele ízesíteni desszerteket, hideg és meleg italokat, sőt különféle ételekbe is belecsempészhető:
- Karakteres és nagyon gyümölcsös ízével feldobhatod a turmixokat, smoothie-kat, müzliket és granolákat.
- Süteménykrémekbe, pudingokba is kiváló, de érdemes belegyúrni péksütik és egyéb édes finomságok tésztájába is, vagy pohárkrémeket "színesíteni" vele.
- Pikáns íze igazán jól jön, ha frissítő limonádét készítenél, de teába téve is zseniális gyümölcsös végeredményt fogsz kapni.
- Házi készítésű bonbonok és csokik fűszerezésére szintén használhatod, sőt díszíteni is tudsz vele.
Tipp: Ha liofilizált fekete ribizlit teszel a müzlidbe vagy granoládba, felöntöd tejjel, joghurttal vagy bármilyen más folyadékkal, majd hagyod puhulni, a ribizli nedvességet szív magába, és állagában kicsit hasonló lesz, mint a friss változat!A liofilizált fekete ribizli minden szempontból tökéletes választás: igazi vitaminbomba, a szervezeted hálás lesz a fogyasztásáért, emellett különleges és frissítő ízű, valamint rengeteg mindenre használható, a hab pedig a tortán, hogy teljesen natúr, adalékmentes és egész évben elérhető.